ICT en Techniek

3d printers

woensdag, 9-8-2017  

3d Printer Kopen Gids

Voor sommige mensen klinkt het gebruik van 3d printers nog steeds als de verre toekomst, maar feit is dat deze apparatuur nu al vaker en vaker succesvol ingezet wordt. Zo wordt er in verschillende industrieën al volop gebruik van gemaakt en ook bijvoorbeeld in de zorg wordt het steeds meer duidelijk hoe deze printtechniek toegepast kan worden. Zo kunnen er bijvoorbeeld kunstgewrichten mee gemaakt worden die exact zijn toegesneden op het lichaam van de patiënt. Met behulp van 3d printers kan dus niet alleen de industrie, maar ook de gezondheidszorg een grote verandering ondergaan. En ook voor jou thuis kan het een heel handig hulpmiddel zijn. Je kunt er bijvoorbeeld een onderdeel mee maken dat je nodig hebt om iets in jouw woning te kunnen repareren. Vaak is het zo dat je geen losse onderdelen kunt krijgen voor zaken die jij gekocht hebt, omdat het voor fabrikanten interessanter is om jou een compleet nieuw apparaat te laten kopen. Het zou voor het milieu en voor jouw portemonnee natuurlijk erg interessant zijn als jij met behulp van 3d printers zelf dat onderdeeltje kunt vervaardigen dat je nodig hebt om het betreffende apparaat weer helemaal goed te laten werken.

3d printers werken anders dan gewone printers

Als mensen denken aan een printer, dan denken ze toch eigenlijk altijd nog aan een laser of een inkjet model. Wat dat betreft had men misschien beter een andere naam kunnen verzinnen voor 3d printers. Veel overeenkomsten zijn er immers niet te vinden tussen deze apparaten, afgezien van het feit dat ze iets maken op basis van een bestand dat door de computer naar hen toegestuurd wordt. Bij bijvoorbeeld een inkjetprinter zal dit gaan om een afbeelding of een tekstdocument en deze wordt met inkt op papier overgezet. Bij 3d printers werkt dit allemaal toch net even anders. Hierbij wordt er op de computer drie dimensionale tekening gecreëerd van hetgeen je wilt produceren. Je kunt hierin de afmetingen heel exact bepalen, zodat het object later ook exact aan de gewenste maten voldoet. Geef jij de printopdracht, dan zal de 3d printer het materiaal waarmee gewerkt moet worden verwarmen en met behulp van een spuitmond laagje voor laagje spuiten op een werkvlak. Door alle laagjes wordt langzaam het object opgebouwd, tot het helemaal aan de drie dimensionale tekening voldoet. Het proces van 3d printers is dus heel anders dan dat van bijvoorbeeld inkjetprinters.

Vind alle nodige informatie

Zoals gezegd wordt het steeds interessanter om als particulier ook over een dergelijk printapparaat te beschikken. Zie jij dit ook wel zitten, dan is het belangrijk dat jij eerst meer te weten komt over 3d printers, zoals:

  • welke merken zijn betrouwbaar en welke niet?
  • welk model beschikt over welke functionaliteiten?
  • kun je het best kiezen voor een bouwpakket of een kant en klaar exemplaar?
  • waar kun je het best jouw aankoop doen, wie biedt de beste prijs-kwaliteit verhouding?

Zo zijn er dus verschillende zaken waar je op moet letten op het moment dat jij een aankoop wilt gaan doen. Je eerst breed oriënteren op 3d printers is daarom ook aan te raden, op die manier voorkom je dat je een model koopt dat niet helemaal werkt zoals jij zou willen of dat niet de kwaliteit levert waar jij naar op zoek bent. Hoe kun je nu aan goede informatie op dit gebied komen? Veel fabrikanten zullen hun eigen producten immers alleen maar aanprijzen. Bij 3d Printer Kopen Gids bieden ze veel informatie op dit gebied, zoals eerlijke reviews en testresultaten. Zo weet jij zeker dat je goede info krijgt over de verschillende 3d printers die er te koop zijn. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.