Auto's en Motoren

Dashcam kopen

dinsdag, 12-5-2015  

Een dashcam kopen is de afgelopen jaren zeer populair geworden. Met de verbeterde technieken die momenteel op de markt zijn is het apparaat toegankelijk en bruikbaar voor iedereen. Veel mensen geeft het een veilig gevoel een opname apparaat in de auto te hebben in geval van nood. Maar u vraagt zich natuurlijk af waarom u een dashcam nodig zou hebben? En of het wel legaal is om een dashcam te gebruiken. Dit en meer zullen we beantwoorden in dit artikel over dashcam kopen. Allereerst zullen we u uitleggen wat een dashcam is. Het is een camera die te bevestigen boven het dashboard van de auto om de voorruit te filmen. Op deze manier kunnen er dus beelden van buiten de auto vastgelegd worden. Een leuk feitje is dat het in Rusland zelfs verplicht is om een dashcam te hebben, aangezien daar veel fraude is in het verkeer. De dashcam werd meteen wereldwijd bekend met de meteoriet aanslag in Rusland waarbij de beelden voornamelijk kwamen van camera’s van auto’s. Het gebruik wordt steeds populairder: in Groot Brittannië worden dashcams zelfs standaard geïnstalleerd op huurauto’s om fraude te kunnen voorkomen en beter uitsluitsel te kunnen geven in het geval er iets met de auto gebeurt.

De voordelen van een dashcam kopen

Het hebben van een camera op de auto heeft veel verschillende voordelen. Ook kan het op verschillende manieren gebruikt worden. Hieronder vindt u een lijst met momenten waarop de camera erg handig is.

  • Veiligheid: het hebben van een camera in de auto kan een gevoel van veiligheid geven. Dit komt doordat je auto als het ware in een bewaakte parkeer garage staat. Veel mensen vinden dit een fijn gevoel en hebben zo niet het gevoel dat hun auto zomaar gestolen kan worden
  • Vandalisme: soms gebeurt het dat er iets met je auto is. Je komt dan terug van een lange dag werken en je komt erachter dat iemand een kras heeft gemaakt op je auto. Met een camera op het dashboard kan je altijd zien wat er precies is gebeurt, en wordt het voor veel personen ook makkelijker om zaken op te lossen.
  • Ongelukken: na een ongeluk zijn er vaak veel misverstanden over wie nou wat deed tijdens het ongeluk. In het geval dat er een camera aanwezig is, is het veel makkelijker om dit soort problemen op te lossen. Er is namelijk een objectieve bron en medestander aanwezig. Zo kun je bijvoorbeeld alsnog onschuldig zijn als je iemand achterop rijdt, maar probeer dat maar eens te bewijzen zonder beeldmateriaal.
  • Leuk: Het hebben van een camera op de auto kan ook gewoon heel leuk zijn. Bedenkt u maar dat u door een mooi gebergte rijdt, of langs een mooi dorpje. Het is niet mogelijk alles in uw op te nemen en vaak wordt foto’s nemen toch nog vergeten. Daarom zou het mooi zijn als uw dashcam deze beelden voor u zou kunnen opnemen. Zo hoeft u nooit meer een mooi uitzicht te missen omdat u op de weg aan het letten bent. Daarnaast is het een van de nieuwste gadgets op het gebied van auto’s en zullen binnenkort veel mensen er mee gaan rijden. U kunt nu zelfs al een dashcam kopen die ook de achterkant van uw auto in de gaten houdt.

Mag ik dan wel zo’n leuke dashcam kopen en gebruiken in Nederland is dan natuurlijk de volgende vraag. Daarop is het antwoord makkelijk: Ja dat mag. Een dashcam kopen en gebruiken valt in Nederland onder de vrije nieuwsgaring. Dit betekent dat het vergeleken wordt met het foto’s nemen in een mooie stad: hierbij is ook de kans groot dat u andere mensen op de foto zet. Een dashcam kopen en gebruiken valt dus in Nederland in dezelfde categorie, u mag hem gewoon overal gebruiken. Het is zelfs zo dat tegenwoordig de dashcam wordt herkend door de verzekering, de politie en andere instellingen. Zo heeft u niet alleen een leuke gadget gekocht, maar heeft het dashcam kopen en gebruiken ook nog zijn voordelen in het afhandelen van lastige zaken. Zo zijn er al redelijk veel mensen vrijgesproken bij ongelukken in Nederland omdat bleek dat het slachtoffer toch zelf schuldig was. De dashcam is dus niet alleen heel leuk om te gebruiken, maar het kan u ook nog eens een flinke besparing opleveren mocht u een keer in een ongeluk terecht komen.

Ook een dashcam kopen?

Wilt u na deze informatie ook een dashcam kopen? Dat is mogelijk op de website 123carcam.nl. Hoewel er meer sites zijn waar u een dashcam kopen kunt raden we deze aan. De website heeft een uitgebreid assortiment een heeft een duidelijke omschrijving bij elk product. Op deze manier wordt een keuze maken veel makkelijker. Ook is de bestelservice heel snel. Vandaag besteld is morgen in huis. Dat is fijn want dan kunt u meteen een dashcam kopen en de volgende dag gebruiken. Daarnaast is de klantenservice van 123carcam.nl zeer uitgebreid en goed bereikbaar. Ze hebben een telefoonnummer maar zijn ook per mail bereikbaar. Betalen kan via iDeal, wat voor veel consumenten de fijnste manier van betalen is. U kunt een dashcam kopen via deze website, maar dat is niet het enige, ze hebben ook alle accessoires die er eventueel bij kunnen horen. Daarnaast is het een hele informatieve website waar allerlei informatie over een dashcam kopen te vinden is, en waar u op moet letten bij het kopen van een dashcam.

Meer van 123carcam.nl

Deel dit bericht

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.