Webwinkels en Webshops

4 kenmerken van een degelijk reddingsmes

woensdag, 9-5-2018  

Voorbereid op pad met een reddingsmes - Knifestore.nl

Soms zit een ongeluk in een klein hoekje. Je gaat er natuurlijk niet van uit, maar toch moet je goed voorbereid zijn op een nare situatie. Daarvoor is een reddingsmes ideaal. Een reddingsmes helpt je een vervelende positie te ontsnappen, voordat deze situatie levensbedreigend wordt. Een goed reddingsmes verschilt in een aantal opzichten van een normaal mes. Als je die kenmerken kent, weet je waar je naar moet zoeken. Wat zijn 4 kenmerken van een degelijk reddingsmes?

  • Stompe punt
  • Snijder voor in de auto
  • Glasbreker
  • Gekarteld lemmet

In de eerste plaats heeft een goed reddingsmes vaak een stompe punt. Je kunt het mes daarom altijd bij je dragen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je geprikt wordt. De stompe punt bovendien zorgt dat het mes niet kan uitschieten. Verder kun je het mes snel pakken in een noodsituatie. Waar je normaal moet uitkijken voor de scherpe punt, trek je het mes nu snel naar je toe. Pas uiteraard goed op wanneer je het mes pakt, omdat je altijd ook te maken hebt met een scherpe zijde. Een tweede kenmerken is een gordelsnijder. Een professioneel reddingsmes beschikt daar eigenlijk altijd over. De gordelsnijder is essentieel wanneer je op de kop belandt, of in het water terechtkomt. Op dit soort momenten moet je snel kunnen reageren en bewegingsvrijheid hebben. Met de snijder bevrijd je jezelf direct uit een benarde situatie. Ben je op zoek naar een degelijk reddingsmes? Kijk dan eens op https://www.knifestore.nl/categorie/soorten/reddingsmes/. Op deze site vind je allerlei soorten messen van hoge kwaliteit.

Reddingsmes voor glas of kleding

Dan zijn er nog twee andere situaties waarin je een reddingsmes nodig hebt: het breken van glas of het verwijderen van kleding. Wanneer je vast komt te zitten binnen- of buitenshuis en je moet snel een ruitje inslaan, kan het professioneel mes uitkomt bieden. Op het mes is een speciale inkeping aangebracht, waarmee het raam moeiteloos kapotgeslagen kan worden. Je positioneert jezelf zo dat je flink kracht kunt zetten, maar dat je niet geraakt kunt worden door vliegende glasscherven. Op het moment dat je goed staat, tik je met één soepele beweging de ruit in. Ben je met meerdere mensen in één ruimte? Waarschuw de anderen dan vooraf dat zij hun ogen moeten afwenden. Tot slot het vierde en laatste kenmerk  van een kwalitatief goed mes: een gekarteld lemmet. Met een gekarteld lemmet snijd je moeiteloos door kleding, bijvoorbeeld wanneer die aan het lijf is vastgeplakt. Ook kun je eenvoudig touwen afsnijden. Een goedkoop reddingsmes beschikt vaak niet over een gekarteld lemmet, terwijl dat heel handig kan zijn. Kijk daarom altijd naar het type mes waar je mee te maken hebt.  Weet je niet of je een goed mes gevonden hebt, of ben je benieuwd of jouw favoriete mes geschikt is in een bepaalde situatie? Neem dan contact op met de klantenservice van bovenstaande site. Zij geven je graag advies over een degelijk mes dat precies aansluit bij jouw wensen!

Opvallende kleur of niet?

Je dient altijd zorgvuldig met een mes om te gaan. Je moet daarom goed nadenken over de kleur van het mes. Wil je een opvallende model, dat snel zichtbaar is, of een minder opvallende kleur die je uit het zicht kunt bewaren? Maak een zorgvuldige afweging en berg het mes altijd goed op, zodat dit niet in verkeerde handen valt. Op bovenstaande site kun je kiezen voor een zwart mes, maar bijvoorbeeld ook voor geel, rood of oranje. Maak een weloverwogen keuze en kies een degelijk mes dat aan bovenstaande kenmerken voldoet!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.