Financiën en Verzekeringen

Administratiekantoor

woensdag, 26-9-2018  

Toen ik begon met mijn eigen bedrijf, heb ik niet meteen overwogen om een administratiekantoor in te schakelen. Ik heb van meet af aan geprobeerd om gewoon alles zelf te doen en ik moet zeggen, in het begin lukte dit ook prima! Ik had vooral grotere opdrachten, dus ik hoefde niet zo heel veel facturen per maand uit te schrijven. Dat maakte de boekhouding redelijk overzichtelijk. Bovendien werkte ik alleen voor Nederlandse opdrachtgevers, dus wat btw betreft was er ook geen onduidelijkheid. Ik moest gewoon iedereen het hoogste tarief van 21% berekenen, dus dat was eenvoudig genoeg. Veel inkopen hoefde ik ook niet te doen, dus de aangiftes voor de omzetbelasting bleven ook relatief eenvoudig. Een administratiekantoor had ik dan ook niet nodig, ik kon de hele boekhouding er nog prima zelf bij doen. Heel af en toe was er eens iets onduidelijk voor me, maar met een beetje zoeken op internet kwam ik er dan al snel achter hoe het in elkaar zat en hoe ik dit dan in mijn administratie moest gaan verwerken. Toch heb ik nu de hulp van een administratiekantoor ingeschakeld en ik vertel je graag waarom.

Administratiekantoor inschakelen

Op een gegeven moment begon mijn onderneming te groeien. Dat is natuurlijk ook de bedoeling, maar ik hield daardoor steeds minder tijd over voor de administratieve taken. Toen begon ik al te denken aan het inschakelen van een administratiekantoor. Toch heb ik het nog een tijd allemaal zelf gedaan, maar dit begon steeds meer ten koste te gaan van mijn vrije tijd. Toen ik ook nog eens voor opdrachtgevers buiten Nederland ging werken en erachter kwam dat de zaken die ik in wilde kopen in andere landen veel voordeliger te krijgen waren dan hier, toen ben ik toch overstag gegaan en heb ik een administratiekantoor gezocht. Het werd mij gewoon te ingewikkeld met de verrekening van de btw, nu er ook intracommunautaire aangiftes bij kwamen kijken. En het ging me ook gewoon echt teveel tijd kosten. Tijd die ik liever besteedde aan het verder uitbreiden van mijn onderneming, in plaats van meer administreren. Want de boekhouding, dat kan een administratiekantoor echt veel sneller voor jou verzorgen en ook nog eens veel beter dan dat jij dit zelf kunt. Zo weet je zeker dat er geen fouten worden gemaakt en dat er tegelijkertijd optimaal gebruik wordt gemaakt van aftrekposten waar jij recht op hebt, bijvoorbeeld.

Veel keuzevrijheid

Toen ik op zoek ging naar een administratiekantoor, was het wel even zoeken voor welke ik dan zou kiezen. Er zijn immers veel van deze kantoren in Nederland. Uiteindelijk kwam ik uit bij Actium, omdat ik vond dat zij verschillende voordelen boden:

  • je kunt zelf bepalen hoeveel van de administratie jij aan hen overdraagt
  • zij kunnen belastingaangiftes voor jou verzorgen
  • ze bereiden alles zo goed mogelijk voor voor jouw accountant, zodat je op dat vlak minder kosten hebt
  • ze geven je heldere overzichten van je winst- en verliesrekening, zodat je zelf toch een goed beeld blijft houden van de financiële kant van jouw bedrijf

Dit zijn allemaal zaken die mij zeer aanspraken bij dit administratiekantoor, je kunt hier zelf nog veel meer over lezen op hun website Actium.nl. Ik heb er zelf voor gekozen om alles aan hen over te dragen, omdat ik er zelf gewoon geen omkijken meer naar wilde hebben. Maar ik ken ook ondernemers die zelf de basisadministratie blijven doen en dit door hen laten controleren. Doordat zij maatwerk leveren, is eigenlijk iedere gewenste oplossing mogelijk! Als jij ook op zoek bent naar een goed en flexibel administratiekantoor, dan kan ik jou deze professionals dus zeker aanraden!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.