Financiën en Verzekeringen

Alimentatie wijzigen

donderdag, 22-2-2018  

Veel mensen staan er niet bij stil dat de hoogte van de alimentatie wijzigen kan. Als zij uit elkaar gaan, wat natuurlijk op zich een heel verdrietige situatie is, wordt er gekeken naar de inkomsten die beide partners op dat moment hebben en wordt er eventueel vastgesteld hoeveel de een aan de ander moet betalen. Uiteraard wordt dit niet alleen gebaseerd op de hoogte van het inkomen, maar ook op bij wie van beide de kinderen gaan wonen en op de woonsituatie van jullie als volwassenen. Wijzigt er iets in deze variabelen, dan zal ook de hoogte van de alimentatie wijzigen. Tenminste, als je er aan denkt om dit te laten veranderen. Zoals gezegd is het bij veel mensen helemaal niet bekend dat het mogelijk is om hier een verandering in aan te laten brengen en als je niet weet dat die mogelijkheid er is, dan kun je er natuurlijk ook geen gebruik van maken. Maar het is natuurlijk wel zonde als je teveel betaalt aan je ex-partner of als je juist te weinig ontvangt. Het is dan ook raadzaam om af en toe eens na te gaan of de alimentatie wijzigen een mogelijkheid is.

Wanneer alimentatie wijzigen?

Als jij na wilt gaan of de alimentatie wijzigen in jullie situatie een mogelijkheid is, dan is het belangrijk om voor jezelf eerst na te gaan of de gegevens bij de eerste vaststelling van het bedrag correct opgegeven zijn. Hier willen mensen nog wel eens, bewust of onbewust, fouten mee maken en dat heeft invloed op het besluit dat er toen genomen is. Een tweede punt om na te gaan, is of er bij een van jullie beiden, als ex-partners, veranderingen zijn geweest in het leven die invloed hebben op de financiën, waardoor de alimentatie wijzigen gerechtvaardigd is. Waar moet je dan zoal aan denken? Je kunt dan denken aan:

  • een verandering in de woonlasten
  • het samenwonen of hertrouwen met een andere partner
  • de geboorte van een kind
  • het krijgen van een betere baan of het verliezen van werk

Dit zijn allemaal gebeurtenissen die zeer relevant zijn voor de financiële mogelijkheden die iemand heeft en die daarom van invloed kunnen zijn op de maandelijkse bijdragen aan de ander. En dit geldt beide kanten op, of je nu de betalende of de ontvangende partij bent, als er iets wijzigt in bovengenoemde zaken, dan is het ook reëel dat de alimentatie wijzigen gaat.

Deskundige hulp

Wil jij zeker weten dat jij nog het juiste bedrag ontvangt of wil jij achterhalen of jij teveel betaalt? Met andere woorden, wil jij nagaan of in jouw situatie de alimentatie wijzigen kan? Dan is het verstandig om hierbij professionals in te schakelen. Sowieso mag je niet eenzijdig het bedrag aanpassen, daar is de tussenkomst van een rechter bij nodig. Anders zouden mensen zomaar hun gang kunnen gaan. De eerste keer dat het alimentatiebedrag vastgesteld wordt, wordt dit door de rechter gedaan en deze kan ook alleen hier een verandering in aanbrengen. Wil jij de alimentatie wijzigen, dan is het dus verstandig om de hulp van advocaten in te schakelen. Zij kunnen in de eerste plaats voor jou nagaan of een wijziging in jullie situatie een mogelijkheid is. Is dat het geval, dan kunnen zij voor jou een aanvraag tot wijziging indienen, zodat de rechterlijke macht hier een uitspraak over kan doen. Meesters & Meer heeft advocaten in dienst die gespecialiseerd zijn in dergelijke procedures en je kunt hen heel eenvoudig vinden via alimentatie-wijzigen.nl. Hier vind je alle relevante informatie, zodat je snel na kunt gaan of alimentatie wijzigen in jouw situatie misschien een optie is en je kunt via deze weg eenvoudig contact met hen opnemen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.