Bedrijven en Bedrijfsleven

Alles wat je altijd al wilde weten over 3d printing!

maandag, 6-3-2017  

mela-project - 3d printing

3d printing is een term die de laatste jaren overal opduikt. Enkele jaren geleden hadden de meesten van ons er echter nog nooit over gehoord. Ben jij ook een van die mensen? Dan is het hoog tijd om je verder te verdiepen in deze vooruitstrevende technologie. 3d printing kan namelijk al op korte termijn een enorme impact hebben op ons dagelijks leven. Het is een manier om driedimensionale objecten te produceren uit diverse materialen, zoals hars, nylon en diverse andere kunststoffen. Deze moeten kunnen smelten en weer kunnen uitharden om geschikt te zijn voor 3d printing. In dit proces worden deze materialen eerst om een spoel gewikkeld, zodat ze als filament kunnen functioneren. Doordat niet alle materialen zich hiervoor lenen, is het nog niet mogelijk om 3D prints te maken van alle mogelijke materialen of voor alle mogelijke toepassingen, maar vergis je niet: 3d printing is al veel verder gevorderd dan de meeste mensen denken. 3d printing is namelijk zelfs mogelijk met vormen van menselijk weefsel, waardoor de techniek al veel wordt gebruikt in de medische wereld. 3d printing is bijvoorbeeld een veelgebruikte techniek om protheses of schaalmodellen te maken. Wil je meer weten over 3d printen en wat deze techniek in jouw leven zou kunnen betekenen? Dan vind je alle informatie die je nodig hebt op een plek, namelijk de website van Mela Project. In hun handige 3d printing wiki lees je alles wat je altijd al over deze technologie wilde weten. Je bereikt deze interessante website door te klikken op de volgende link: https://www.mela-project.eu. Wil je eerst verder lezen over de verschillende soorten informatie die je hier kunt vinden? Lees dan nog even verder in dit artikel. Hieronder hebben we namelijk de belangrijkste onderwerpen die hierop besproken worden, voor je op een rijtje gezet. Zo zie je in een oogopslag wat je hier zoal te weten kunt komen!

De verschillende aspecten van 3d printing op een rijtje gezet

De laatste jaren is er veel informatie beschikbaar gemaakt over 3d printing en alles wat ermee te maken heeft. Je kunt er artikelen over lezen of op youtube filmpjes bekijken om een betere indruk te krijgen van hoe dit vooruitstrevende proces nu eigenlijk in zijn werk gaat. Maar veel van de informatie over dit onderwerp vind je op allerlei verschillende plekken, waardoor je wel wat uurtjes surfen nodig hebt om een compleet beeld te krijgen. Daarom is het zo mooi dat de website van Mela Project bestaat. Hierop worden namelijk allerlei interessante aspecten van 3d printing belicht; gewoon in het Nederlands, zodat het gemakkelijker te begrijpen is. Op deze handige site lees je bijvoorbeeld meer over:

  • 3D printing toepassingen
  • de grootste spelers in dit vakgebied
  • plekken waar je 3d prints kunt laten maken
  • plekken waar je 3d printers kunt kopen
  • plekken waar je 3d printer zelfbouwkits kunt aanschaffen
  • de beste merken 3d printers
  • adressen voor het kopen van filament

Snel op de hoogte over de nieuwste technologieën!

3d printing is een technologie die ons dagelijks leven ingrijpend zou kunnen gaan veranderen in de toekomst. Doordat 3d printers relatief kleine apparaten zijn en deze technologie steeds voordeliger wordt, is de kans groot dat veel mensen er over niet al te lange tijd een in huis hebben. Wil jij ook graag tot deze groep behoren? Dan doe je er goed aan om je verder te verdiepen in wat deze technologie voor jou kan betekenen. Op de bovengenoemde website lees je alles wat je moet weten om op korte termijn zelf aan de slag te kunnen gaan met een 3d printer. Klik op deze link en er gaat een driedimensionale wereld voor je open!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.