Bedrijven en Bedrijfsleven

Arbeidsrecht advocaat in wording?

woensdag, 13-11-2019  

Wie van jullie studeert er allemaal rechten? Ben jij ook degene die studeert om arbeidsrecht advocaat te worden? Wij vinden het allemaal erg leuk om te horen wie – net als wij dat graag willen – advocaat arbeidsrecht in gedachten hebben. We weten daarnaast ook dat het erg vervelend is om te moeten studeren voor iets waarvan je weet dat het nog jaren op zich laten wachten. We gaan jou vandaag alles leren over hoe je een arbeidsrecht advocaat kunt worden. Dit zullen we doen aan de hand van het volgende bedrijf: Van der Hel advocaten, te bezoeken via vanderheladvocaten.nl 

Arbeidsrecht advocaat: waar gaat het arbeidsrecht over?

Het arbeidsrecht is een vak apart. Waar gaat het precies over? Het arbeidsrecht gaat over afspraken tussen een werkgever en werknemer, die zij met elkaar maken. Dit recht gaat over regels die gelden in een bepaald dienstverband. Het gaat over reorganisaties maar gaat ook over individuele- en collectieve ontslagen, cao’s (collectieve arbeidsovereenkomsten) en arbeidsongeschiktheid. De afspraken die gelden tussen een werknemer en werkgever worden vaak vastgelegd in een contract, bij aanvang van het dienstverband. Vervolgens is het zo dat er bijna niet meer naar wordt gekeken. Dat is waarom het nodig is om arbeidsrecht advocaat te worden. Zolang er contracten bestaan en zolang er een werknemer en werkgever is die een verhouding met elkaar hebben, is er genoeg werk voor jou. Misschien kun jij wel advocaat worden bij Van der Hel advocaten. Zij zijn daarnaast altijd op de hoogte van de laatste en meest actuele ontwikkelingen. Op wat voor soort gebieden zijn zij werkzaam? Dat zijn onder meer de volgende werkgebieden:
  • Arbeidscontracten beoordelen
  • Arbeidscontracten opstellen
  • Ontslagkwesties
  • Proeftijd
  • Concurrentiebeding
Daarnaast zijn ze ook werkzaam op het gebied van reorganisatie. Misschien ben jij wel helemaal geen student, maar ben jij juist degene die op zoek is naar een arbeidsrecht advocaat. Dan weet jij gelijk waar je naartoe moet, dat is naar Van der Hel advocaten! Het is namelijk belangrijk om te kiezen voor een goede advocaat, die jou altijd bij kan staan als je het nodig hebt. Het recht is interessant, probeer daarom ook op de hoogte te blijven van al het laatste nieuws.

Hoe word ik nou arbeidsrecht advocaat?

Zoals je weet heeft ieder bedrijf te maken met wetten en regels. Jij moet weten hoe het arbeidsrecht in elkaar zit en jij kunt dit te weten komen door je te verdiepen in de regels. Omdat je een diploma nodig hebt en daarnaast de NOVA (Nederlandse Orde Van Advocaten) moet doen, ontkom jij niet aan het feit dat je veel regels tot je moet gaan nemen. Je zult dus een universitaire studie moeten afronden en dan daarna de NOVA moeten volgen. Dan pas ben je arbeidsrecht advocaat, maar al met al ben je wel ongeveer zes jaren onderweg. Bedenk je ook dat je naast je studie een aantal nevenactiviteiten moet gaan doen. Het is niet zo dat je er alleen komt met de studie alleen, was dat maar zo’n feest. Je zult er hard voor moeten werken en je op sociaal gebied ook moeten ontwikkelen. Arbeidsrecht advocaat word je dus niet zomaar! 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.