Woning en Tuin

Balkon inspiratie

dinsdag, 13-6-2017  

Balkon inspiratie | HOMEASE

Heb jij een balkon bij je woning en zou je daar graag meer plezier aan willen beleven? Ga dan eens op zoek naar wat balkon inspiratie! Steeds minder mensen hebben een tuin bij hun woning en dat is te begrijpen. We wonen meer en meer in steden en de enige mogelijkheid om daar nog woningen bij te bouwen, is door de lucht in te gaan. Dat betekent gelukkig niet dat je geen buitenruimte bij je huis hebt, de meeste flats en appartementen zijn uitgerust met balkons, zodat iedereen als hij thuis is toch lekker buiten kan zitten. Helaas hebben veel mensen niet echt voor hun balkon inspiratie, ze weten niet goed wat ze hier mee moeten doen om er een fijne plek van te maken om te zitten. En dat is jammer, we komen immers allemaal al zo weinig buiten. We zitten binnen te werken of te leren, we moeten huishoudelijke klusjes doen of om andere redenen binnen zitten. Het is juist goed voor ons om zoveel mogelijk in de tijd die overblijft in de buitenlucht te zitten. Daarom is het verstandig om te zoeken naar balkon inspiratie en van jouw balkonnetje een fijne plek te maken, zodat het echt aantrekkelijk wordt om daar te gaan zitten.

Balkon inspiratie helpt met inrichting

Nu denk je misschien, het gaat maar om zo’n kleine plek, wat kan ik daar nu meer mee doen dan er wat stoelen op plaatsen? Maar juist dat is dus de reden dat je op zoek moet gaan naar balkon inspiratie. Je zult dan namelijk zien dat je ook met een heel kleine ruimte vele kanten op kunt, het ligt er maar net aan hoe je de inrichting aanpakt. Begin bijvoorbeeld eens met voor de vloer van jouw balkon inspiratie te zoeken. Bij de meeste woningen is het zo dat de balkonvloer gewoon van beton is en mensen denken er eigenlijk vaak niet over na om hier iets anders mee te doen. Maar er zijn toch verschillende mogelijkheden die je zou kunnen overwegen. Zo zou je er bijvoorbeeld een stuk kunstgras neer kunnen leggen, voor een groen en natuurlijk effect. Of je kunt kiezen voor houten vlonders, voor een wat chiquere uitstraling. Daarnaast kun je ook eens nadenken over je balkonafscheiding. Bij sommige mensen bestaat deze uit glas, bij anderen uit een stenen muurtje of uit een metalen hekwerk. Maar kijk je naar afbeeldingen met balkon inspiratie, dan zul je al snel zien dat je het ook anders aan kunt pakken. Je kunt bijvoorbeeld een rieten afscherming spannen voor de bestaande afscheiding. Dit geeft meteen een heel ander effect.

Homease geeft je leuke ideeën

Hij zijn dus eigenlijk maar simpele dingen, maar toch kunnen deze kleine wijzigingen meteen al voor een heel ander effect zorgen. Ga je zoeken naar balkon inspiratie, dan zul je al snel dingen tegenkomen waarvan je denkt: dit vind ik leuk en dit zou ook goed passen op mijn balkonnetje! Zoek je leuke balkon inspiratie, dan moet je eens een kijkje nemen op de website van Homease. Je vindt hier allerlei tips voor:

  • grote dakterrassen of juist heel kleine balkons
  • het aanpassen van de vloer
  • het werken met de leuke plantjes
  • het kiezen van stoelen of juist bankjes

Er zijn echt veel meer mogelijkheden dan je zelf zo op het eerste gezicht zou bedenken en het is dus daarom geen gek idee om eens rond te kijken en afbeeldingen op te zoeken van hoe anderen dit nu aanpakken. Met behulp van de balkon inspiratie die je bij Homease vindt, zul jij ook van deze plek bij jouw woning een heerlijke plek kunnen maken om tijd door te brengen! Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.