Bedrijven en Bedrijfsleven

Bedrijfsloods bouwen bleek onvermijdelijk – en verstandig

donderdag, 22-11-2018  

Toen we in 2012 begonnen als servicepunt, hadden we niet kunnen voorzien dat we binnen korte tijd zo groot zouden worden. We merkten dat er weinig expertise was op de Nederlandse markt wanneer het ging om de kwaliteit van winterbanden. Desalniettemin maken goede winterbanden het verschil tijdens het rijden in de winter. Daarom besloten we om ons bezig te houden met de inkoop en verkoop van winterbanden voor de Europese markt. Ons idee was om de aanpak on demand te houden, iets wat gemakkelijk en goedkoop zou zijn. Maar binnen een jaar tijd merkten we al dat dit geen goede aanpak was. We investeerden duizenden euro’s in onze website en marketing, maar bleven on demand werken. Het gevolg: enorme lijsten met bestellingen die geplaatst werden. En zonder eigen voorraad betekende dit dat we constant bleven bellen en mailen met leveranciers om statussen op te vragen en meer. Een bedrijfsloods bouwen zou de volgende stap zijn besloten we. We hadden eigen voorraad nodig. Maar een enorme bedrijfsloods bouwen in het noorden van Nederland, daar hadden we geen verstand van. Gelukkig wist een van de onze IT-jongens dat BBAN Bouwbegeleiding hier goed in is. We keken op de website (zakelijk.bban.nl) en zagen direct dat hier de kansen lagen.

Een bedrijfsloods bouwen en zelf niets doen

Na een kort gesprek wisten we dat we de juiste plek gevonden hadden. We hadden zelf een paar ideeën, maar verdere invullingen wilden we graag overlaten aan de experts op dit gebied. Een bedrijfsloods bouwen voor duizenden tot tienduizenden banden is immers niet iets waar wij veel mee kunnen. Tegelijkertijd hadden we een probleem. We hadden zelf geen tijd voor een bedrijfsloods bouwen of begeleiden, omdat we nog steeds dagelijks veel bestellingen binnenkregen en moesten verwerken tot het moment gekomen was waarop we een eigen loods zouden hebben. Op hetzelfde moment hadden we een team aan het werk dat bezig was met het voorbereiden van de nieuwe systemen zodat we ook zelf winterbanden konden bezorgen in heel Nederland. Niet alleen bij particulieren, maar ook bij garages die de samenwerking direct zagen zitten. We zijn namelijk een van de weinige volledige Nederlandse bedrijven op dit gedeelte van de markt en dat werpt zijn vruchten af. Een bedrijfsloods bouwen bleek een gemakkelijke klus voor ons. We hebben niets gedaan aan de bedrijfsloods bouwen, behalve het aangeven van een aantal richtlijnen en de functionaliteit. De rest konden we overlaten aan de experts.

Verder op weg naar de Europese markt

Nu we gekozen hebben voor een bedrijfsloods bouwen met een enorme omvang, hebben we de mogelijkheid om veel sneller te schakelen. We hoeven niet meer on demand te werken: een bedrijfsloods bouwen heeft het mogelijk gemaakt om maximaal 25.000 winterbanden op te slaan van Michelin, Nokian, Goodyear en Hankook, samen met duizenden verschillende velgen. We zorgen voor een constante temperatuur en de luchtvochtigheid wordt telkens gemeten en bijgestuurd met de handige features die we via BBAN tegen een aantrekkelijke prijs hebben kunnen regelen. Nu we klaar zijn voor de Nederlandse markt hebben we onze ogen gericht op de oosterburen en zuiderburen om te zien of we hier ook kunnen werken aan het marktaandeel en de kennis rond het gebruik van goede winterbanden. Het risico is dat we dan nog eens moeten werken aan een bedrijfsloods bouwen, maar gelukkig hebben we nog altijd goed contact met de mensen die ons de vorige keer hebben geholpen en weten we zeker dat we nog eens kunnen rekenen op de ervaring en slagkracht van het team. Wij kijken in ieder geval vol verwachting uit naar de toekomst om te zien wat er nog meer mogelijk is.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.