Cursus en Opleidingen

Bereid je goed voor op een examen via het maken van een oefentoets

vrijdag, 24-4-2020  

Oefening baart kunst en dat betekent dat je voor een examen gewoon veel moet oefenen. Dat kan dan ook heel goed met een oefentoets van oefentoets.com. De materie even 1 keer doorlezen is dan ook niet voldoende. Als je wilt dat de informatie blijft hangen, dan moet je veel herhalen. Hoe meer je herhaalt, des te meer er blijft plakken. Als je tot in den treure gaat herhalen, dan kun je er op rekenen dat je vrijwel alles tijdens het examen terug kunt halen uit je geheugen. Die herhalingen zorgen ervoor dat er als het ware paden in je hersenen worden aangelegd die meteen geactiveerd worden als je gerelateerde termen ziet. Als je bijvoorbeeld een examen medisch rekenen hebt, dan moet je de sommen gewoon in allerlei verschillende vormen herhalen, totdat je bij iedere som meteen weet wat je moet doen. Het verkeersexamen is ook een examen waarbij herhalen heel goed werkt. Sommige kennis kun je na 1 keer lezen/horen/zien gewoon onthouden. Dat kan zijn omdat het heel uitzonderlijk is of omdat het totaal anders is dan je had verwacht. Zulke unieke feitjes onthoud je dan om nooit te vergeten. Vaak leer je dit soort feiten echter in een isolement. Dat maakt het makkelijk om te onthouden. Maar als je een boek met 100 feiten leest, dan vergeet je het ene feitje zodra je met de volgende begint. Ook dan kunnen er dingen uitspringen die onthoudt, maar je onthoudt zeker niet alles. Verkeersexamens zijn ook zo. Je moet zo veel feitjes en regeltjes onthouden en ze zijn geen van alle heel boeiend. Er zullen een paar tussen zitten die opmerkelijk zijn en die je onthoudt, maar de meeste moet je als het ware echt in je geheugen slijten. Dat doe je door veel te herhalen en dat kun je doen door het maken van een oefentoets of eigenlijk door het maken van heel veel oefentoetsen. Een oefentoets is alleen functioneel als je er meerdere kunt maken. Deze nieuwe mogen dan niet hetzelfde zijn, maar testen wel dezelfde kennis. Door vragen anders te stellen, de volgorde aan te passen en niet in alle toetsen precies dezelfde topics aan de orde te laten komen, kun je als student via een oefentoets de materie goed eigen maken. Zodra je ziet dat je een oefentoets foutloos kunt maken, dan weet je dat je goed bent voorbereid op het examen. Dan is het zeker een idee om nog een oefentoets of twee te maken, om je er van te verzekeren dat de materie echt goed in je hoofd zit en je niet een topic bent vergeten. 

Surf naar oefentoets.com voor het maken van een geschikte oefentoets

Mocht je op zoek zijn naar een goede oefentoets waarmee jij je optimaal kunt voorbereiden op je toets of examen, dan kun je terecht op oefentoets.com. Je kunt hier terecht voor oefentoetsen voor: 

  • Wft
  • SVH
  • VCA
  • SVPB
  • Verkeersborden oefenen
  • Medisch rekenen

Je kunt de oefentoets van je keuze dan direct online maken om je kennis ofwel te toetsen of te verscherpen. 

Lees meer over de toetsen en examens op de site

Mocht je meer willen weten over het examen dat je te wachten staat of over de toetsen die je kunt maken, dan kun je terecht op de website. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.