Woning en Tuin

Bestratingen rondom je woning

dinsdag, 10-4-2018  

TwenteKlinker.nl | Gebruikte en nieuwe bestrating | Groothuis Handel B.V.

Er zijn plekken rondom je huis waar bestratingen echt heel erg goed van pas zouden komen. Als eerste kun je hierbij natuurlijk denken aan je oprit. Je moet hier gemakkelijk met je auto over kunnen rijden en de ondergrond moet dit gewicht ook aan kunnen. Als je kiest voor stevige klinkers, dan mag dit zeker geen probleem zijn! Ook voor op de fiets is het natuurlijk fijn om een dergelijke ondergrond te hebben. Andere plekken waar je bestratingen zou kunnen gebruiken, zijn je tuinpaadjes. Natuurlijk is het niet de enige optie, je kunt ook kiezen voor houtsnippers, voor schelpjes of voor grint, om maar wat mogelijkheden te noemen. Maar deze hebben allen als nadeel dat ze niet zo vlak zijn, dat ze wat mul zijn. Dat kan het lopen lastiger maken. Bovendien moeten zowel snippers, als grint en schelpjes af en toe aangevuld worden om het mooi te houden. En ook voor je terras zijn klinkers een uitstekende keus. Ze zorgen voor een stevige ondergrond, waarin stoelpoten en tafelpoten niet weg kunnen zakken. Bovendien kun je het zo mooi vlak maken. Bestratingen kunnen dus op verschillende manieren toegepast worden rondom jouw woning.

Bestratingen in verschillende varianten

Als jij ook gebruik wilt gaan maken van bestratingen, dan is het goed om te weten dat je veel verschillende mogelijkheden hebt. Dat begint natuurlijk al met het soort klinker waar je voor kiest, hierin zijn veel variaties mogelijk. Zo kan de vorm wat verschillende, sommige zijn heel smal andere juist breder, maar ook de kleur kan afwijken. Van heel licht tot juist bijna zwart, er zijn echt heel veel verschillende kleurvariaties beschikbaar. Dat stelt jou in staat om te kiezen voor een variant die jij mooi vindt en die ook goed past bij de stenen van jouw woning. Een ander punt waarop bestratingen van elkaar kunnen verschillen, is de manier waarop de steentjes gelegd worden. Ze kunnen bijvoorbeeld allemaal horizontaal in rijen geplaatst worden, waarbij er wat verloop in zit zodat je stevigheid behoudt. Maar je kunt ook kiezen voor een visgraat patroon, om maar een voorbeeld te noemen. Het patroon waarin het gelegd wordt, heeft natuurlijk ook invloed op hoe het geheel er uitziet. Bovendien zijn de mogelijkheden wat dat betreft ook weer afhankelijk van het soort klinker waar je voor gekozen hebt. Zo zijn er dus verschillende mogelijkheden als het aankomt op bestratingen.

Kies jij voor nieuw of gebruikt?

Een andere keus die je hebt als het aankomt op bestratingen, is de keus voor nieuwe klinkers of voor gebruikte. Bij Twenteklinker halen ze zelf materialen weg uit diverse projecten, om er zo voor te zorgen dat ze op de juiste manier verwijderd worden en nog eens weer gebruikt kunnen worden. Daardoor kun je bij hen ook uit heel veel verschillende soorten stenen kiezen, zo kun je bij hen bijvoorbeeld terecht voor:

  • oude en nieuwe waaltjes
  • oude en nieuwe dikformaten
  • oude klinkerkeien

En dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele mogelijkheden die zij kunnen bieden. Het assortimenten aan nieuwe artikelen voor bestratingen is eigenlijk altijd redelijk gelijk, maar bij de gebruikte soorten is er natuurlijk een sterke variatie in wat er op dat moment te krijgen is, dat is sterk afhankelijk van wat ze ergens weg hebben kunnen halen. Vraag hen daarom gewoon eens naar de mogelijkheden die zij op dat moment te bieden hebben en de kosten die daar aan verbonden zijn. Het loont ook zeker de moeite om even te wachten als ze niet jouw voorkeur hebben, de kans bestaat dat ze bij Twenteklinker deze materialen voor bestratingen niet veel later wel binnen krijgen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.