Bedrijven en Bedrijfsleven

Betonplaten voor verharding

woensdag, 8-2-2017  

Het hebben van een verharde ondergrond is op verschillende plekken erg handig en dit kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Een van de opties is het gebruik van betonplaten. Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden voor het creëren van een verharde oprit of een verhard terrein achter een schuur, je kunt dan denken aan bijvoorbeeld klinkers of grind. Maar deze hebben nadelen die betonplaten niet hebben. Zo zit je met grind bijvoorbeeld altijd met het probleem dat dit eerst goed ingereden moet worden om het stevig te laten zijn, anders blijft het toch wat mul. En met straatklinkers heb je te maken met veel kieren tussen de stenen waar onkruid door kan gaan groeien. Bovendien bieden deze opties minder stevigheid dan de betoonplaat. Het grote voordeel van betonplaten is dat zij hoge gewichten aan kunnen, dus het is geen enkel probleem als er auto’s op geparkeerd worden, maar ook bijvoorbeeld tractors en vrachtwagens met een flinke lading kunnen hier prima overheen rijden. Dat maakt dat de betonplaat zeer geschikt is voor particulier gebruik, maar zeker ook voor gebruik in de industrie en in de agrarische sector. Er zijn dus echt heel veel verschillende toepassingen mogelijk en ook dat is natuurlijk een groot pluspunt.

Verschillende soorten betonplaten

Verschillende situaties vragen natuurlijk wel om verschillende eigenschappen van de betonplaten. Zo zal het voor een particuliere oprit niet zo heel belangrijk zijn dat de draagkracht zo hoog mogelijk is, het zwaarste wat er op zal staan is waarschijnlijk de auto. Een mooi uiterlijk is dan meer van belang, bijvoorbeeld een plaat die lijkt op natuursteen of die uitgevoerd is in een mooie kleur. Voor sportvelden, zoals basketbalvelden in de open lucht, kunnen betonplaten ook goed van pas komen. Wat dan erg belangrijk is, is dat ze niet spekglad worden in het geval van regen. Dat zou immers betekenen dat je dan steeds uit zou glijden en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. In de agrarische sector is het belangrijk dat de platen het mogelijk maken om op een hygiënische manier voer op te slaan voor de dieren, wat betekent dat het beton zo weinig mogelijk poriën moet hebben. En in de industrie is vaak, naast een hoge maximale belasting, een glad oppervlak erg handig, omdat dit het gemakkelijker maakt om het terrein goed schoon te maken. Zo vraagt iedere situatie dus om andere eigenschappen van betonplaten en dat is de reden dat er ook verschillende soorten ontwikkeld zijn.

SIMbeton levert uitstekende kwaliteit

Bij SIMbeton houden ze zich al jaren bezig met het ontwikkelen van goede betonplaten en dit heeft er toe geleid dat je bij hen terecht kunt voor de volgende verschillende varianten:

  • industrieplaten
  • agrarische platen
  • antislip betonplaat
  • sportplaten
  • grasplaten
  • gekleurde platen
  • Terrazzo platen

Welk variant is nu waarvoor het meest geschikt? De namen zeggen in de meeste gevallen al veel. De laatste twee die genoemd zijn, spreken misschien minder voor zich. Gekleurde betonplaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren met een warme en eigentijdse uitstraling. Deze zijn heel erg geschikt voor het creëren van een mooi uitziende ruimte om het huis. Dat geldt ook voor de Terrazzo variant. Deze heeft een toplaag die bestaat uit natuursteen en daardoor heeft het echt een heel andere uitstraling dan een standaard betonplaat. De grasplaten beschikken over een open constructie, waar het gras doorheen kan groeien. Zo kun je een stevige ondergrond creëren zonder de groene omgeving geweld aan te doen. Wat jouw situatie ook is, waar jij ook beton voor nodig hebt, bij SIMbeton hebben ze altijd geschikte betonplaten die van een zeer goede kwaliteit zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.