Beveiliging en Bewaking

Bewakingscamera

vrijdag, 8-6-2018  

Bewakingscamera's - voor 23:59 besteld, morgen in huis | Bascom

We zijn er inmiddels allemaal aan gewend geraakt dat in iedere winkel minimaal één bewakingscamera te vinden is, vaak zijn het er bovendien wel meer dan eentje, afhankelijk van het oppervlak van de winkelvloer. Het is ook niet meer dan logisch dat winkeliers dit doen. Je wilt immers de kans op kosten door diefstal zo klein mogelijk maken en dat kan op deze manier. In de eerste plaats is het immers zo dat het plaatsen van camera’s mensen afschrikt, ze zullen zich dan wel een keer bedenken voordat ze iets in hun tas stoppen zonder hiervoor te betalen. In de tweede plaats heeft een bewakingscamera het voordeel dat je bij een winkeldiefstal beelden van de dader hebt, wat voor de politie het werk een stuk gemakkelijker maakt. De kans dat de dader achterhaalt kan worden, is op deze manier een heel stuk groter. Dat is voor veel verzekeraars ook reden om hun verzekerden min of meer te verplichten om gebruik te maken van een dergelijk beveiligingssysteem. Dat geldt overigens niet alleen voor winkels, er zijn natuurlijk veel meer panden die je zowel van binnen als van buiten zou willen beschermen met een bewakingscamera. Denk dan bijvoorbeeld aan musea, de waardevolle kunst verdient het om goed beveiligd te worden. Maar ook aan monumentale panden, aan verenigingen, sportclubs, overheidsgebouwen en dergelijke.

Bewakingscamera thuis plaatsen

En natuurlijk kun je dan ook denken aan je eigen woning. Steeds meer particulieren kiezen ervoor om een bewakingscamera te plaatsen in of aan hun huis en dat is ook logisch. Niemand zit immers te wachten op een inbraak en zoals we boven al schreven, heeft een camera vaak een afschrikwekkend effect. Als deze zo opgehangen wordt dat inbrekers het kunnen zien, dan zullen zij zich nog wel een keer bedenken voordat zij daadwerkelijk hun slag proberen te slaan. Zo voorkom je dus al een hoop ellende. Proberen ze het daarna toch en slagen zij erin om wat mee te nemen? Dan heb je door de beelden van de bewakingscamera een grotere kans op het daadwerkelijk opsporen van de daders. Je kunt de beelden immers doorspelen aan de politie en zij kunnen hier dan mee aan de slag gaan. Op die manier krijg je hopelijk je spullen nog weer terug en het meest hoop je er natuurlijk op dat ze het helemaal wel uit hun hoofd halen om binnen te dringen. Niet alleen vanwege de materiële schade, maar ook vanwege de stress en het ongemak dat dit met zich meebrengt. Een goede bewakingscamera is dan ook zeker een handig hulpmiddel om te hebben.

Koop bij Bascom

Ben jij op zoek naar een goede bewakingscamera, dan doe je er goed aan om hiervoor naar Bascom te gaan. Zij verkopen alleen merken die een hoge kwaliteit leveren, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een systeem aanlegt dat werkt en dat goede beelden oplevert. Bij hen ben je altijd zeker van:

  • full HD-beeldkwaliteit
  • nachtzicht
  • robuuste, waterdichte behuizing

Veel systemen zijn bovendien uitgerust met nog meer technologische snufjes. Prettig is ook dat je bij hen kunt kiezen voor bekabelde en draadloze systemen. Als je al kabels hebt liggen, dan kun je ze daar uitstekend op aansluiten. Heb je dat niet, dan is een draadloze bewakingscamera natuurlijk een uitkomst. Deze werkt bovendien niet via wifi of een ander signaal dat via de lucht gaat, maar het werkt via het stroomnet. Je kunt deze dus gewoon op een stopcontact aansluiten en via die weg worden de beelden verzonden. Zo heb je dus niet te maken met storingen vanwege bijvoorbeeld een haperende wifi-verbinding. Zoek jij een goede bewakingscamera, dan is Bascom daarvoor dus het juiste adres!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.