Mens en gezondheid

Borstprothese

donderdag, 5-4-2018  

Na een diagnose borstkanker volgen er veel medische procedures en behandelingen waarbij het onderwerp borstprothese ook besproken wordt. Dit is aan de orde als na een mammografie en diverse andere onderzoeken blijkt dat een deel of uw gehele borst wordt verwijderd. In eerste instantie zal het moeilijk zijn naar deze informatie te luisteren. De omstandigheden zijn ingrijpend en u moet een beslissing maken over een gedeeltelijke of gehele amputatie aan uw borst en tegelijkertijd aan een reconstructie ervan. Daarnaast komen ook nog ingrijpende behandelingen als chemotherapie en bestralingen erbij kijken. Met al deze informatie is een borstprothese mogelijk het laatste waar u aan kunt denken. Uw eerste energie gaat uit naar het overleven en een behandeling te selecteren waarmee u uw leven gaat verlengen met de beste kwaliteit. Soms is het moeilijk kiezen hieruit, maar er zal een keus gemaakt worden. Zodra de belangrijkste zaken op een rij staan, dan zal het onderwerp weer op de borstprothese komen. Hoe u door het leven gaat tussen de behandelingen door en na de behandelingen. Het blijft een ingrijpende gebeurtenis en daarom staat Mammella Specials voor u klaar om u hierbij te begeleiden. U kunt meer te weten komen over hun expertise via de website mammella-specials.nl.

Begripvolle begeleiding voor uw borstprothese

Bij Mammella Specials werken specialisten op gebied van het aanschaffen van een borstprothese. U bent er namelijk niet met het kopen van een prothese alleen. Daarnaast heeft u ook allerlei andere accessoires nodig die u hiermee kunt combineren. Denk daarbij aan:

  • BH’s
  • Lingerie
  • Badkleding

Mogelijk dat u er zelf niet aan gedacht heeft dat dit er ook nog bij komt kijken. Het aanschaffen van de borstprothese is al een nieuwe stap op zich. Het kopen van aangepaste lingerie kan dan weer een nieuwe confrontatie zijn met uw ziekte en situatie. Neem daarom de tijd die u nodig heeft voor het aanschaffen van deze artikelen. De specialisten van Mammella Specials staan erbij stil dat iedere vrouw hier anders op reageert. Ze geven iedereen de kans en de tijd om deze stappen te nemen. Soms kan het ook schelen om gewoon eens rond te kijken. Zo wordt u langzaam bekend met een borstprothese en alle mogelijkheden die hiervoor gegeven worden. Ze staan erbij stil dat het niet hetzelfde is als uw eigen natuurlijke borst. Ook dat de lingerie en badkleding heel anders zijn dan u gewend bent. Toch worden er tegenwoordig steeds betere oplossingen geboden voor het dragen van een borstprothese.

Rondkijken bij Mammella Specials

Regelmatig organiseren ze bij Mammella Specials inloopdagen voor vrouwen die een borstprothese dragen of nog moeten dragen. Hier worden de beha’s, lingerie en badkleding uitgestald die zij verkopen. Mocht u nog onbekend zijn met het dragen van een borstprothese, dan ontdekt u hier hoe deze wordt verwerkt in de lingerie. Als u al de keus heeft gemaakt, maak dan een afspraak bij Mammella Specials om de gepaste prothese uit te zoeken. Zij helpen u graag om een geschikte beha te selecteren die past bij uw prothese en bij uw lichaam. Zo moet u opletten dat deze goed ademend is en sneldrogend. De beha moet de juiste ondersteuning geven, zodat u niet te veel last krijgt bij het dragen van de prothese. De bandjes moeten stevig genoeg zijn en er moet voldoende ruimte zijn bij de armuitsnijding. De naden zijn vlak afgewerkt zodat u hier geen hinder van ondervindt tijdens het dragen. Lees meer over de expertise en producten van Mammella Specials op mammella-specials.nl. Maak gebruik van hun deskundigheid om u bij te staan in deze emotionele nieuwe fase van uw leven.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.