Woning en Tuin

Bouwtechnische keuring

dinsdag, 24-7-2018  

“Bij het kopen van een bestaand huis, komt de optie voor een bouwtechnische keuring al snel op de lijst. De vraag is alleen door wie u dit laat doen en wellicht wat het inhoudt. Wanneer u zich erin verdiept, dan wordt de noodzaak steeds duidelijker. Zodra u dus een bedrijf raadpleegt voor een dergelijke keuring, dan wilt u er zeker van zijn dat het bedrijf ook het juiste levert. De eerste stap is goed op de hoogte te zijn van de zaken en vervolgens te weten waar u zeker van wilt zijn na de bouwtechnische keuring. Op de website homekeur.nl staat als eerste al veel informatie. Al snel is duidelijk waar u aan moet denken bij het kopen of bouwen van een nieuw huis en waar diverse inspecteurs voor in te schakelen zijn. Bij Homekeur werken specialisten die beschikken over voldoende opleidingen en die daarnaast ook nog gemotiveerd en gedegen te werk gaan om de staat van iedere woning te bekijken. Of het nou gaat om een oude of nieuwe woning, zij zijn in te schakelen voor diverse inspecties. Wilt u naast een bouwtechnische keuring nog andere eigenschappen van de woning laten onderzoeken, dan kunt u hier zeker bij Homekeur voor terecht. Bekijk daarom ook goed de pagina met daarop hun diensten.

Bouwtechnische keuring, de inspecties

Gedurende de bouwtechnische keuring zal geen enkele plek in uw woning overgeslagen worden. De inspecteur gaat van boven tot onder uw woning onder de loep nemen om onder meer de volgende punten na te kijken en te beoordelen:

  • Informatie eigenaar, denk hierbij aan gegevens over asbest, de VvE, ongedierte en technische installaties.
  • Constructie: dit heeft te maken met de kapinstructie en het dakbeschot.
  • Trappen, hekwerk en balustrades van het huis worden nagekeken.
  • Condities van de kozijnen, dakramen of dakkapel en lood.
  • De staat van de sanitaire groepen: de badkamer, keuken en het toilet.
  • Alle installaties: onder meer water, gas en elektra.
  • Brandveiligheid en ventilatie.

Het is maar een klein deel van de lange lijst van de bouwtechnische keuringen. Uiteraard wordt het dak ook niet overgeslagen en wordt de conditie van het dak, de dakpannen en schoorstenen allemaal bekeken. Na afloop ontvangt u van de inspecteur een rapport met daarin de beoordeling van de bouwtechnische staat. Bedenk wel goed dat een inspecteur tijdens een bouwtechnische keuring alleen maar kan beoordelen wat te zien is. De bouwtechnische keuring wordt puur visueel uitgevoerd. Er is daarom een mogelijkheid dat u tijdens de verbouwing en het verwijderen van bijvoorbeeld wanden, keukens of tegels alsnog tegen gebreken aan kan lopen.

Het aanvragen

U kunt op alle momenten een bouwtechnische keuring aanvragen. Mocht u de woning al gekocht hebben, dan is het nog steeds mogelijk een dergelijke keuring te laten doen. Alleen kunt u het rapport uiteraard niet meer meenemen om daarmee het uiteindelijke koopbedrag te wijzigen. Wel is het mogelijk om het koopcontract rechtsgeldig te ontbinden, mochten er toch ernstige zaken en gebreken in het rapport vermeld staan. Een bouwtechnische keuring aanvragen voor het bieden of tijdens de onderhandelingen, dat is ook een mogelijkheid. Het kan u redenen geven uw bod aan te passen en een gunstige onderhandelingspositie te krijgen. Bedenk wel dat u er wel geld aan besteedt, voor een woning waarvan het nog niet zeker is dat u deze koopt. Indien u er eigenlijk wel zeker van bent, dan is het wellicht een goede keus om de bouwtechnische keuring te laten doen. Al is het maar om u goed voor te bereiden en te weten waar u aan toe bent als u eenmaal de eigenaar bent van de woning.”

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.