Bedrijven en Bedrijfsleven

Brandschade aan woning

maandag, 6-2-2017  

schadeoplossing - brandschade

Een van de vervelendste dingen die je kan overkomen, is een woningbrand en het ondervinden van veel brandschade. Natuurlijk is het nog erger als er op het moment van de brand iemand binnen is en is het een geluk als iedereen veilig buiten komt. Maar ook de materiele schade is natuurlijk heel erg vervelend. Afhankelijk van de grootte van de brand, kan het zijn dat jij je hele woning kwijt bent, je thuis waar je zoveel herinneringen al hebt liggen en waar je met zoveel plezier in woonde. En dan is er nog de brandschade aan je spullen. Na een grote woningbrand kun je eigenlijk alles wel als verloren beschouwen en dat is uiteraard ook heel erg vervelend. Aan sommige zaken heb je dierbare herinneringen, vanwege de persoon van je het gekregen hebt of de plaats waar je het gekocht hebt. Ook het kwijtraken van foto’s is heel erg vervelend, die zijn immers meestal onvervangbaar, helemaal als ze uit de tijd van voor de digitale fotografie stammen. En dan is er nog al de rompslomp waar je mee te maken krijgt als je brandschade hebt. De verzekering moet ingeschakeld worden, de schade moet hersteld worden, spullen moeten opnieuw gekocht worden. Het is dus zeker geen pretje om hiermee te maken te krijgen.

Brandschade verzekering

Hoe erg het ook is, je hebt echter altijd één troost en dat is het feit dat je in ieder geval hiervoor verzekerd was en je er financieel dus niet bij in hoeft te schieten. Helaas gebeurt het regelmatig dat de verzekeringsmaatschappij echter niet de volledige brandschade uit wil betalen. Zij kunnen bijvoorbeeld de schade lager inschatten of om andere redenen voor een lagere vergoeding kiezen. Wat moet je dan beginnen? Dan is het tijd om een contra expert in te schakelen. Deze heeft de nodige expertise en zal helemaal onafhankelijk de brandschade voor jou beoordelen. Waar de andere experts verbonden zijn aan de verzekeringsmaatschappij, is een contra expert aan niemand anders verantwoording schuldig dan aan jou. Dat maakt dat je er op kunt vertrouwen dat je een eerlijke beoordeling van de schade krijgt. Een bureau dat jou hier uitstekend bij kan helpen, is Schadeoplossing. Zij bieden expertise op het gebied van:

  • inbraakschade
  • brandschade
  • waterschade

Zij kunnen jou op verschillende manieren bijstaan nadat je te maken hebt gekregen met een brand.

Hoe kan Schadeoplossing helpen?

Op welke manier kunnen de experts van Schadeoplossing jou nu helpen met jouw brandschade? In de eerste plaats door een contra expertise te doen en te beoordelen of de verzekeringsmaatschappij de schade wel goed heeft ingeschat. Is dit niet het geval, dan zullen zij met hen in gesprek gaan om ervoor te zorgen dat jij toch een correcte vergoeding krijgt. Zonodig zullen zij hiervoor zelfs juridische stappen zetten. Het fijne hiervan is dat dit jou helemaal niets kost, het is namelijk in de Nederlandse wet vastgelegd dat iedereen recht heeft op het inschakelen van contra expertise en dat de kosten hiervan door de verzekering gedekt worden. Het kost jou dus geen cent extra. Iets anders wat zij voor jou kunnen regelen, is het voorkomen dat de brandschade groter wordt dan nodig is. Als er zo snel mogelijk na de brand een reconditioneringsbedrijf wordt ingeschakeld, kunnen er soms nog bepaalde zaken gered worden. Zij kunnen daarnaast ervoor zorgen dat er vervangende woonruimte voor jullie is, als dit nodig is, en zij kunnen de werkzaamheden coördineren die nodig zijn om alle geleden schade weer helemaal te herstellen. Zij kunnen je dus veel werk uit handen nemen. Daarom is het verstandig om bij brandschade meteen Schadeoplossing in te schakelen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.