Mens en gezondheid

Burn out klachten

zaterdag, 10-11-2018  

Burn out klachtenSteeds meer mensen krijgen te maken met chronische vermoeidheid of burn out klachten. Hoe komt dat? Inmiddels weten we wel dat wanneer we consequent te hard werken en geen rust nemen, het spreekwoordelijke pannetje een keer overloopt. We noemen dat ook wel een gebrek aan ‘yin’ in de Thaise geneeskunde. Thaise massage therapie bij Thaimar kan je helpen om van je burn out klachten af te komen doordat het aan de slag gaat met het stroomlijnen van je energetische lichaam. We zijn ons in de westerse maatschappij niet zo bewust van onze eigen energie en het feit dat we rust moeten nemen om die te bewaken. Daarom raken veel mensen uit balans, en verwijderd van zichzelf en hun lichaam. Vraag je mensen die met burn out klachten kampen dan ook naar hoe zij zich voelen, dan vinden zij het vaak lastig om heldere antwoorden te geven. Verwijderd zijn van je lichaam, gaat gepaard met het verlies van gevoel en dat leidt tot het onvermogen om je eigen fysieke en mentale grenzen aan te geven. Uiteindelijk leidt dat weer tot burn out klachten. Wanneer je stelselmatig je burn out klachten negeert, dan zal dan op termijn leiden tot chronische klachten. Hoe eerder je aan de slag gaat met je burn out klachten, hoe sneller je weer in balans kan komen. Kiezen voor alternatieve therapie zoals massage is iets waar sommige mensen niet in geloven omdat we nu eenmaal zijn opgevoed met de reguliere wetenschap en het idee dat we als we pijn hebben, een pilletje kunnen nemen. Dat is precies het tegenovergestelde van naar je lichaam luisteren. Burn klachten moet je serieus nemen. Het zijn klachten die je vertellen dat het tijd wordt om aan de rem te trekken. Burn out klachten komen in alle vormen en mate. Een aantal klachten die veel mensen ervaren zijn: 

  • Een diepe vermoeidheid die niet overgaat
  • Sombere gedachten en een gevoel van hopeloosheid
  • Stemmingswisselingen 

Burn out klachten; wanneer heb je een burn out?

Maar hoe weet je nou eigenlijk zeker of je last hebt van burn out klachten? Er zijn verschillende symptomen die optreden wanneer je last hebt van een burn out, of wanneer een burn out op de loer ligt. We hebben er al een aantal besproken. Moeheid, prikkelbaarheid en een verminderd concentratie vermogen horen er ook bij. Burn out klachten zijn voor iedereen verschillend en dat maakt het moeilijk om te zeggen of je te maken hebt met een burn out. De een heeft meer last van moeheid, de ander ontwikkeld meer fysieke klachten, zoals vage pijnklachten die zich in het lichaam manifesteren. Wat we kunnen stellen is dat burn out klachten ook altijd fysieke klachten zijn. Wanneer je oververmoeid bent, dan voelt je lichaam niet goed aan. Je bent dan uit balans en merkt dat op een fysiek niveau. Wanneer het lichaam de geest niet in balans zijn, dan ervaar je klachten en daar moet je iets aan doen. 

Thaimar.nl

Heb jij zelf het idee dat je wel eens op weg zou kunnen zijn naar het ontwikkelen van een burn out, wacht dan niet en neem contact op met Thaimar. Het is belangrijk om je klachten serieus te nemen. De eerste stap naar meer balans in je leven is aandacht voor je lichaam en daarbij kan een massage en een maat gemaakt plan je helpen. Bij Thaimar wordt er altijd gekeken naar jouw klachten en op basis daarvan kan er een plan worden gemaakt om te zorgen dat jij duurzaam van je klachten afkomt. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.