Woning en Tuin

Controleer de hoeveelheid zonlicht op je terras met lamellen daken

woensdag, 4-1-2017  

Iedereen is wel bekend met lamellen. Deze hangen bijvoorbeeld vaak in woningen voor de ruiten. Je ziet ze ook heel vaak in dokterspraktijken of kantoren. Lamellen zijn bijvoorbeeld van die lange stroken die voor een ruit hangen. Door ze een kwartslag te draaien kun je ervoor zorgen dat al het zonlicht geweerd wordt. Als je ze wederom een kwartslag draait, dan draai je ze weer open en kan het licht weer naar binnen schijnen door de openingen tussen de lamellen. Lamellen zijn er in horizontale versies en verticale versies.  De meest bekende versie is natuurlijk de horizontale luxaflex. Een luxaflex draai je immers ook open en dicht. De stroken zijn bij een luxaflex dus niet verticaal maar horizontaal. Je hebt tegenwoordig ook lamellen daken. Het idee van lamellen daken is precies hetzelfde als bij de lamellen in een woonkamer voor een ruit. Dat betekent dat je lamellen dak open en dicht kunt draaien. Dit heeft het voordeel dat je een terras dus kunt afschermen van de zon wanneer je schaduw nodig hebt en je kunt de zon toelaten wanneer je juist een zonnig kopje koffie wil drinken. Een lamellen dak heeft daarnaast nog één groot voordeel. Als je lamellen binnen hebt, dan is het alleen functioneel om zonlicht te weren. De ruiten beschermen je tegen het weer buiten. Maar als je buiten op het terras wil zitten als het regent, dan is dat mogelijk met lamellen daken. Als je deze namelijk dichtdraait, dan beschermen de lamellen daken niet alleen tegen het zonlicht, maar ook tegen het regenwater. Dus lamellen daken zijn multifunctioneel en ideaal voor ieder terras, want je kunt je wel voorstellen dat je veel vaker en langer op een terras kunt zitten als er lamellen boven hangen. Als je immers geen mogelijkheid hebt om regenwater te weren, dan moet je bij elk drupje direct naar binnen. Met lamellen daken kun je met een simpele druk op de knop je terras afdekken en dus kun je lekker buiten blijven zitten. Nu zou je denken dat al het water naar beneden valt op het moment dat je de lamellen weer open draait. Dat is zeker niet het geval. Als je lamellen daken koopt via verandetwente.nl, dan krijg je lamellen daken van kwaliteit. Dat betekent dat al het water netjes naar de zijkant wordt afgevoerd op het moment dat je de lamellen na een regenbui weer opendraait.

Zorg voor een leefbaar terras met lamellen daken

Op het moment dat je een terras hebt met lamellen daken erboven, dan kun je gelijk ook meer artikelen op dat terras plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een leuk schilderij op de muur aanbrengen. Je kunt een terrasverwarmer plaatsen en je kunt luidsprekers op het terras plaatsen. Omdat je via de lamellen daken het terras droog kunt houden is dit allemaal geen probleem. Het terras wordt op deze manier een stuk leefbaarder. Ook betekent dit dat je veel langer buiten kunt zitten, want via een terraswarmer is het terras het hele jaar door immers lekker warm. Een terras wordt dus een stuk langer toegankelijk als je kiest voor lamellen boven je terras. Je kunt uiteraard ook gewoon een dak plaatsen, maar dan kun je het dak niet openen en heb je dus nooit zon op je terras.

Overige producten van verandatwente.nl

Je kunt natuurlijk ook vele andere producten kopen via deze website. Het moge duidelijk zijn dat je bij verandatwente.nl aan het juiste adres bent voor verschillende soorten veranda’s zoals:

  • Luxe veranda’s
  • Klassieke veranda’s
  • Houten veranda’s

Al deze artikelen kun je bestellen via de website.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.