Bedrijven en Bedrijfsleven

Creëer orde en structuur op de werkvloer met vloertape

donderdag, 16-2-2017  

De werkvloer is pas een echte werkvloer als er een bepaalde structuur aanwezig is. Daarvóór is het simpelweg een vloer. Als je bijvoorbeeld een grote grijze vloer hebt zonder vloertape, dan is het een kaal vlak waar je weinig mee kunt beginnen. Zodra je er machines of iets dergelijk op zet, dan begint het al meer op een werkvloer te lijken. De medewerkers kunnen in ieder geval aan de slag. Maar qua veiligheid en organisatie is het natuurlijk niet erg handig als de machines, werktuigen of opslagstellingen op willekeurige plaatsen op de werkvloer worden geplaatst. Ten eerste weet je de juiste machines dan niet te vinden, want ze kunnen overal staan en ten tweede is het alles behalve veilig. Iedereen loopt immers door elkaar heen en dat is niet bepaald bevorderlijk voor de veilige arbeidsomstandigheden. Je kunt het vergelijken met wegen zonder enige vorm van afbakening en verkeersborden. Dus het enige wat je in een dergelijk scenario hebt is kilometers asfalt. Als je 100 jaar teruggaat in e tijd toen er misschien 1000 auto’s in heel Nederland rondreden, dan is een dergelijke situatie nog te overzien. Maar tegenwoordig is zoiets natuurlijk vragen om problemen en ongelukken. Je hebt verkeersborden nodig om aan te geven hoe mensen moeten rijden. En de juiste afbakening is belangrijk om het verkeer goed te kunnen laten doorstromen. Zo is het eigenlijk ook op de werkvloer. Met vloertape kun je de juiste afbakeningen creëren. Je kunt paden maken en je kunt met pictogrammen bepaalde sectoren illustreren. Op deze manier, met behulp van vloertape, kun je een werkvloer veiliger, overzichtelijker en efficiënter maken. Als je bijvoorbeeld vloertape gebruikt voor de wandelpaden tussen de stellingen door, dan zorg je ervoor dat medewerkers altijd op de juiste locatie lopen. Tevens kun je gebruik maken van antislip vloertape. Wel zo comfortabel voor je werknemers natuurlijk. Vloertape is dus zeer geschikt voor zaken als:

  • Vloermarkering
  • Signalisering
  • Pictogrammen
  • Antislipmateriaal

Voor meer informatie over vloertape kun je terecht op staandwerk.nl. Hier kun je meer lezen over vloertape en je kunt er natuurlijk ook verschillende soorten vloertape kopen.

Vind de juiste vloertape voor jouw werkplek

Elke werkplek is anders en overal heb je te maken met verschillende werkomstandigheden. Dat betekent dat je te maken hebt met een werkvloer waar bepaalde vloermarkeringen geschikt zijn terwijl andere markeringen juist ongeschikt zijn. Het is daarom belangrijk dat je van te voren goed nadenkt over de mogelijkheden én wat nodig is. Je hoeft uiteraard geen vloermarkeringen aan te schaffen die weinig toevoegen aan jouw werkvloer. Het is daarom nooit onverstandig om contact op te nemen met de medewerkers van staandwerk.nl. Advies en verdere informatie kunnen je helpen om inzicht te krijgen in de mogelijkheden. Daarnaast kunnen ze je van advies voorzien met betrekking tot de beste vloertape voor jouw situatie. Dat is wel zo handig, want op die manier kun je vanaf het begin in één keer direct je gehele werkvloer op de juiste wijze inrichten. Je hebt in principe geen hulp nodig om de tape aan te brengen. Wel krijg je bij de bestelling duidelijke aanbrenginstructies meegeleverd, zodat je de tape zelf gemakkelijk aan kunt brengen. je hoeft ook niet in de weer met lijm of ander hechtingsmateriaal, want de tape is zelfklevend.

Meer weten? Neem contact op of neem een kijkje op de website

Als je meer wilt weten over de producten van Staandwerk, dan kun je in eerste instantie een bezoek brengen aan de website. Het meeste staat hier namelijk duidelijk beschreven. Daarnaast kun je zoals gezegd ook altijd even contact opnemen met staandwerk.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.