Auto's en Motoren

Dashcam

maandag, 18-12-2017  

Dashcams.eu | De specialist in dashcams!

Heb jij al een dashcam in je auto? Zo niet, dan is het zeker de moeite waard om te overwegen dit wel te doen! Sommigen zullen wel weten over wat voor apparaatje het hier gaat, terwijl anderen geen idee hebben wat het nu eigenlijk is. Voor hen daarom eerst een korte uitleg. Een dashcam is een camera die je vast kunt maken ergens in je auto. De meeste mensen kiezen ervoor om deze aan het dashboard te maken, maar ook andere plaatsen zijn mogelijk, zoals de hoedenplank. Het dashboard is de favoriete plek omdat de camera dan precies kan filmen wat er voor jou op de weg gebeurt. Iedereen maakt wel eens bizarre situaties mee onderweg en soms leidt dit helaas zelfs tot ongelukken. Wie wel eens een ongeluk heeft meegemaakt, zal kunnen beamen dat het heel erg lastig kan zijn om achteraf precies vast te stellen wat er nu eigenlijk gebeurd is en wie de schuldige is. Zijn er geen getuigen, dan kan het een lastige zaak worden. Soms kan de politie aan de sporen zien wat er voorgevallen is, maar dit is niet altijd het geval. Dan komt een dashcam goed van pas!

Dashcam levert bewijsmateriaal

Aan de hand van de opgenomen beelden kan er immers vastgesteld worden wat er zich nu eigenlijk heeft plaatsgevonden. De dashcam wordt dan ook steeds vaker ingezet als hulpmiddel door politie en door verzekeraars. Voor de verzekering is het immers ook van belang wie er schuld had aan het ongeluk, met oog op het feit wiens verzekering moet uitkeren. Zonder helder bewijs kun je wat dit betreft echt in een impasse terecht komen en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Niet alleen als je op de weg bent kun je baat hebben bij de beelden van de dashcam, deze kunnen ook van pas komen bij parkeerongelukken of bij auto-inbraken. Moet je daarvoor de hele tijd de camera laten draaien? Nee, de nieuwste modellen zijn uitgerust met een zogeheten parkeermodus. Op het moment dat er een beweging in de nabijheid van je auto gesignaleerd wordt, zal het apparaatje beginnen met filmen. Tikt iemand bij het parkeren tegen jouw wagen aan met schade als gevolg? Of wordt er ingebroken? Dan staat de dader hopelijk goed op beeld, wat het voor de politie een stuk eenvoudiger maakt om iemand hiervoor op te pakken. De dashcam kan dus in veel situaties voor handig bewijsmateriaal zorgen.

Maak gebruik van de nieuwe technieken

Het is dus duidelijk dat het gebruik van een dashcam veel voordelen heeft en het is natuurlijk zonde om niet van deze nieuwe technieken gebruik te maken! Maak hier dus gebruik van en koop zo’n apparaatje! Bij Dashcams.eu vind je een ruim aanbod op dit gebied. Je kunt bij hen terecht voor:

  • de aanschaf van een dashcam
  • het laten inbouwen van de camera
  • de aankoop van bijbehorende accessoires

Door het kiezen voor het laten inbouwen, weet je zeker dat het apparaatje op de juiste plaats komt te zitten, zodat de beelden zo optimaal mogelijk zijn. Het zou immers zonde zijn dat je betrokken raakt bij een ongeval en vervolgens blijkt dat de ander net niet in beeld staat of dat de beelden onscherp zijn. Dergelijke zaken wil je natuurlijk graag voorkomen. Dat gaat het best door gebruik te maken van professionele hulp bij het inbouwen, zo weet je echt zeker dat alles goed aangesloten is. Wil jij ook graag gebruik gaan maken van een dashcam in jouw auto? Dan kun je deze dus niet alleen kopen, maar ook laten inbouwen bij genoemd bedrijf! Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.