Financiën en Verzekeringen

De tijdelijke regeling hypothecair krediet heeft grote gevolgen

dinsdag, 28-2-2017  

tdmc - tijdelijke regeling hypothecair krediet

De tijdelijke regeling hypothecair krediet is in 2012 in het leven geroepen door de Nederlandse overheid. Deze regeling is een direct gevolg van de kredietcrisis uit 2008. Het was voor die tijd veel eenvoudiger om een hypotheek af te sluiten. En dat leidde uiteindelijk tot grote problemen bij de banken maar ook bij de consument. De Nederlandse overheid en de Europese Unie hebben besloten om diverse regelingen in de wetgeving te implementeren om de consument beter te beschermen. Zowel voor banken als voor zichzelf. Het afsluiten van een aflossingsvrije hypotheek is dankzij de tijdelijke regeling hypothecair krediet vrijwel onmogelijk geworden. Al was het enkel vanwege het feit dat u uw huis nooit afbetaald. U betaalt immers enkel de rente die over de hypotheek in rekening wordt gebracht. Dat kan niet de bedoeling zijn en daarom kunt u tegenwoordig vrijwel alleen een annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek of een combinatie van beide afsluiten. De tijdelijke regeling hypothecair krediet is dus vooral van toepassing op iedereen die na 2012 een hypotheek heeft afgesloten. Wilt u graag iets meer weten over deze tijdelijke regeling hypothecair krediet omdat u in de nabije toekomst een huis wilt kopen? Dan doet u er allereerst goed aan om deze tekst door te nemen en om tevens op onze website te kijken. Want op tdmc.nl vindt u een heldere uitleg over de tijdelijke regeling hypothecair krediet en diverse andere regelingen waaronder:

  • De mortgage credit directive,
  • De gedragscode voor hypotheken
  • En de huidige hypotheekrenteaftrekregeling.

U kunt de tijdelijke regeling hypothecair krediet op onze site doorlezen

De tijdelijke regeling hypothecair krediet is vooral bedoeld om consumenten tegen zichzelf in bescherming te nemen. Mensen konden voorheen eenvoudig een veel te dure hypotheek afsluiten. Een hypotheek waar u decennialang aan vastzat zonder mogelijkheid om het ooit af te betalen. Daar moet u in deze moderne tijden niet meer aan denken. En de overheid is het met u eens. Want dankzij de tijdelijke regeling hypothecair krediet wordt er op basis van diverse gegevens die voornamelijk te maken hebben met uw financiële situatie een maximale hoogte aan de hypotheek vastgesteld. Tevens moet de hypotheek binnen 30 jaar afgelost zijn. En dankzij de tijdelijke regeling hypothecair krediet wordt sinds 2012 de maximaal verkrijgbare hypotheek op basis van de woningwaarde jaarlijks met een procent teruggeschroefd. Dit stopt in 2018 want in dat jaar moet de hypotheek gelijk of lager zijn dan de woningwaarde van uw koophuis. Het huidige percentage dat u nu kunt verkrijgen kunt u aan randzaken besteden. Denk aan de kosten van uw notaris, de overdrachtsbelasting of taxatiekosten. Deze kosten moeten vanaf 2018 uit eigen zak betaald worden. Een ander optie is het afsluiten van een aanvullende lening, maar die lening staat natuurlijk haaks op de tijdelijke regeling hypothecair krediet want het is niet de bedoeling dat u alsnog een te hoge hypotheek afsluit. Wij van TDMC zullen het daarom vrijwel altijd afraden.

U vindt hier informatie over alle hypothecaire regelingen

Wilt u graag dat we u helpen met het uitzoeken van de beste hypotheekverstrekker of het type hypotheek? Dan kunt u ons vrijblijvend bellen en e-mailen. Woont u in of rond Amersfoort? Maakt u dan een afspraak met de klantenservice. De koffie en thee staan dan voor u klaar. Op onze site vindt u handige tips en het laatste nieuws over hypotheken en belangrijke regelingen. We hebben een decennialange ervaring in het geven van advies binnen deze branche. Natuurlijk zijn we met de tijd meegegaan en daarom vindt u via de sociale media veel handige informatie. Volg ons daarom via Twitter en like ons op Facebook!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.