Bedrijven en Bedrijfsleven

De verschillende mogelijkheden van Teflon plaat

donderdag, 16-2-2017  

hpproducts - Teflon plaat

Als we naar de wereld kijken en alle ontwikkelingen daarin, dan komen we al snel tot de conclusie dat veel van de ontwikkelingen mogelijk werden door kleine ontdekkingen. Als je kijkt naar de toepassing van antibioticum, dan wordt al snel duidelijk dat ons leven er heel anders uit zou zien als Flemming niet een ontdekking had gedaan die later zou leiden tot antibiotica. Hetzelfde geldt voor de verschillende vaccinaties die we tegenwoordig aan jonge kinderen geven. Hierdoor zijn vele ziekten als mazzelen en polio bijna volledig van de aardbodem verdwenen. Zelfs de gemiddelde huis-, tuin-, en keukenartikelen zijn mogelijk vanwege technieken die we ook in de ruimtevaart gebruiken. De antiaanbaklaag van Tefal is een ontwikkeling die direct uit de ruimtevaarttechniek naar de keuken is overgewaaid. Teflon plaat is ook een ontwikkeling waar we dagelijks van profiteren. Teflon is een merknaam van PTFE en dit bijzondere materiaal is bestand tegen vrijwel alle chemicaliën. Tevens is Teflon plaat goed steriliseerbaar en vlam dovend. Je kunt je wel voorstellen wat de implicaties zijn van een dergelijk materiaal. Je kunt een Teflon plaat gebruiken als bescherming tegen zeer reactieve stoffen. Leidgingen en vaten worden bijvoorbeeld voorzien van een teflon coating. Op deze manier is de binnenkant van deze leidingen en vaten bijvoorbeeld beschermd tegen het zeer reactieve uraniumhexafluoride. Zonder teflon zouden we dus geen gebruik kunnen maken van dit soort gevaarlijke stoffen. Op het moment dat een dergelijke stof in een vat bewaard wordt en het vreet dwars door de bodem van het vat heen, dan kun je er niets mee beginnen. Teflon plaat en teflon materiaal maakt het mogelijk om gebruik te maken van vrijwel alle chemicaliën op een veilige en verantwoorde manier. Het feit dat Teflon plaat vlam dovend is maakt dit materiaal bij uitstek geschikt in laboratoria of andere locaties waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen. Juist omdat Teflon plaat hoge temperaturen kan weerstaan en omdat Teflon plaat een lage wrijvingsweerstand heeft, wordt dit materiaal ook vaak gebruikt als isolator voor de bekabeling in vliegtuigen of militaire installaties. PTFE wordt zelfs in toegepast in de bemande ruimtevaart. Het wordt gebruikt als hitteschild omdat het immers zo hittebestendig is. Om aan te geven hoe dichtbij teflon in feite is en hoezeer je hier dagelijks van profiteert, hoef je alleen maar even naar je eigen muis te kijken. de muis is namelijk vaak voorzien van PTFE, vanwege de lage wrijvingscoëfficiënt van het materiaal. Hierdoor kan de muis gemakkelijk over het tafeloppervlak glijden.

PTFE en Teflon plaat koop je via hpproducts.nl

Mocht je op zoek zijn naar Teflon plaat, dan kun je terecht op de website van hpproducts.nl. HP Products levert én produceert PTFE producten. Je kunt hier dus prima terecht voor Teflon plaat en andere PTFE producten. Mocht je meer willen weten over PTFE, dan kun je ook altijd even een kijkje nemen op de website. Je leest hier meer informatie over zaken als:

  • Producten
  • Markten
  • HP Products als leverancier
  • De markten waar HP Products voor levert

Dus via de site kun je eenvoudig meer leren over PTFE en de verschillende mogelijkheden van dit materiaal.

Bestellen via HP Products

Mocht je gaan bestellen via HP Products, dan kun je in ieder geval rekenen op deskundig advies voor jouw specifieke toepassing. Tevens kun je kiezen uit een ruim assortiment met verschillende materialen. Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat er naar een efficiënte en duurzame oplossing wordt gezocht voor jouw eindproduct. Ook hier kan HP Products je bij helpen. Al met al sta je er bij HP Products dus zeker niet alleen voor.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.