Mens en gezondheid

E liquid

donderdag, 20-9-2018  

Misschien heb je al wel eens gehoord van e liquid, maar het kan ook zijn dat je nog geen idee hebt van wat dit precies is. Het gaat hierbij om de vloeistof die gebruikt wordt om elektrisch te roken. Dit roken, vaak ook wel dampen genoemd, werkt namelijk anders dan bij tabak. Je steekt hierbij niet iets in de brand, maar in het apparaatje dat je gebruikt wordt een vloeistof verwarmd, de e liquid. Deze gaat dan verdampen en dit adem je in. Je kunt je voorstellen dat dit veel minder schadelijk is voor de gezondheid dan een reguliere sigaret opsteken, aangezien je bijvoorbeeld geen rook en teer binnen krijgt, om maar eens twee schadelijke stoffen te noemen. In tabaksproducten zitten uiteraard nog veel meer schadelijke ingrediënten, die voor veel gezondheidsschade kunnen zorgen. Zo hebben rokers bijvoorbeeld een grotere kans op het krijgen van bepaalde soorten kanker en ook op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Lukt het jou niet om helemaal van je rookgewoonte af te komen, wat heel begrijpelijk is gezien het verslavende effect ervan, probeer dan in ieder geval over te stappen op dampen. E liquid is echt een uitstekend alternatief!

E liquid met of zonder nicotine

Het verslavende aspect van de sigaret zit hem in de nicotine, deze stof zorgt echt voor de verslaving. En daarnaast is het natuurlijk ook zo dat het opsteken van een sigaretje een ingesleten gewoonte is, die lastig is te stoppen. Door over te stappen op e liquid, kun jij in ieder geval die gewoonte gewoon voort blijven zetten. Op momenten dat jij gewoonlijk een sigaretje op zou steken, pak je nu dan de elektrische variant tevoorschijn. Dat maakt het echt al een stuk gemakkelijker. Bovendien kun je e liquid krijgen waar nicotine aan is toegevoegd. Op die manier kun jij ook je verslaving de baas worden. Er zijn namelijk verschillende varianten verkrijgbaar, met een hogere en lagere dosis. Zo bepaal jij zelf hoeveel van deze stof jij binnen krijgt, in plaats van dat de tabaksfabrikant dit voor jou regelt. Je kunt hierdoor ook je nicotinegebruik langzaam verminderen, door steeds een iets minder sterke e liquid te kiezen. Zo kun je beetje bij beetje hopelijk van je verslaving afkomen. En lukt dat niet, dan is het in ieder geval altijd nog zo dat dampen een stuk gezonder is dan roken!

Zelf samenstellen

Als je gaat dampen, dan moet je dus e liquid kopen. Dit kun je op veel plekken kant en klaar krijgen, wat natuurlijk heel erg handig is. Maar bij Nieuwe Sigaret bieden zij jou ook de mogelijkheid om dit zelf samen te stellen. Op die manier kun jij helemaal zelf bepalen wat de samenstelling is. Je kunt dan zelf bijvoorbeeld de hoeveelheid nicotine controleren, net als de smaak die jij gebruikt. Je kunt dan zelf een keus maken uit:

  • de verhouding PG en VG
  • het nicotinegehalte
  • welk aroma er gebruikt wordt

Veel mensen zijn zich er niet van bewust, maar bij e liquid heb je de keus uit heel veel verschillende aroma’s. Je bent dus niet gebonden aan de tabaksmaak, hoewel die ook verkrijgbaar is, maar je kunt ook kiezen uit bijvoorbeeld diverse fruitsmaken of dranksmaken. Of wat dacht je van een smaak als bubblegum, cheesecake of caramel? Het is echt allemaal mogelijk, op nieuwesigaret.nl kun je alle mogelijke smaken vinden die jij je maar kunt wensen. Dat maakt hen meteen ook tot een uitstekende keus, net als het feit dat zij de mogelijkheid bieden om zelf je e liquid samen te stellen naar je eigen wens!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.