Financiën en Verzekeringen

Een advocaat erfrecht voor alle zaken rondom de erfenis

donderdag, 26-4-2018  

advocaat erfrecht | Advocaat Erfrecht Amsterdam | Brenner Advocaten

Als er iemand komt te overlijden, dan is er vaak sprake van een nalatenschap of erfenis. Het gaat hierbij vaak om persoonlijke eigendommen, (spaar)geld en schulden. In de meeste gevallen is er een testament opgesteld. Daar is vaak al een advocaat erfrecht voor ingeschakeld. Het is namelijk een vrij precaire situatie. Het zijn geen zaken waar je graag over nadenkt, laat staan dat je het op zondag middag even in de groep gooit. Er komen veel emoties bij kijken en het is in het algemeen gewoon geen prettig onderwerp. Als het testament eenmaal is opgesteld, dan kan er ook nog eens onvrede ontstaan over de manier waarop de eigendommen worden verdeeld. Het is om al die redenen altijd verstandig om een advocaat erfrecht in de arm te nemen. Dan weet je in ieder geval zeker dat alles soepel en volgens de regels verloopt. Een probleem kan bijvoorbeeld ontstaan als je de schulden van de erflater erft. In principe wordt de erfenis verdeeld over alle nabestaanden. Maar eerst moet er gekeken worden wat er precies nagelaten kan worden. De zogenaamde legitimaire massa bestaat uit het totaal van alle eigendommen, spaartegoeden, giften én schulden. Als het zo is dat de schulden hoger zijn dan de overige positieve bedragen, dan erf je dus een erfenis met alleen maar schulden. Dat wil je natuurlijk niet en om dat te voorkomen kun je het beste een beroep doen op een advocaat erfrecht. Een ander probleem kan ontstaan wanneer er een conflict is tussen de erfgenamen. Als ze het niet eens kunnen worden over de juiste verdeling en als de formulering in het testament geen uitkomst biedt, dan is een advocaat erfrecht uiteraard een partij die orde op zaken kan stellen. Je wilt ook niet dat een erfenis tot conflicten in de familie leidt. Daarom doe je er goed aan om dat zo goed en zo kwaad als dat kan te voorkomen. Aangezien een advocaat erfrecht de zaken altijd met een zekere distantie bekijkt, is deze de ideale persoon om alles in goede banen te leiden. Naast al dit soort zaken kun je een advocaat erfrecht ook gewoon om hulp vragen. Mocht je bezig zijn met je testament en wil je ervoor zorgen dat alles juridisch helemaal in orde is, dan is het zeker geen slecht idee om een advocaat erfrecht in de arm te nemen.

Waar vind ik een goede advocaat erfrecht?

Mocht je op zoek zijn naar een advocaat erfrecht die jou kan bijstaan in één van de bovenstaande gevallen, dan ben je bij Brenner Advocaten aan het juiste adres. Natuurlijk kun je ook voor andere kwesties en vragen een beroep doen op de advocaat erfrecht. Het is in ieder geval belangrijk dat je kiest voor een advocaat die thuis is in dit gebied. De advocatuur kent vele rechtsgebieden en elke advocaat heeft zijn of haar eigen specialismen. Dus zodra je op zoek bent naar een advocaat die thuis is in het erfrecht, dan doe je er goed aan om te kiezen voor Brenner Advocaten. Je kunt in ieder geval voor meer informatie alvast even een kijkje nemen op de website van advocatenkantoorerfrecht.nl. Deze pagina hoort bij Brenner Advocaten, maar gaat specifiek over het erfrecht.

De verschillende thema’s/onderwerpen op advocatenkantoorerfrecht.nl

Mocht je op de site een kijkje nemen, dan is het goed om te weten dat je binnen het erfrecht te maken hebt met verschillende onderwerpen zoals:

  • Legaat
  • Verdeling erfenis
  • Kindsdeel
  • Legitieme portie

Via de site kun je over deze en andere onderwerpen meer informatie vergaren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.