Bedrijven en Bedrijfsleven

Een goed magazijn is een door magazijnstellingen opgeruimd magazijn

maandag, 19-9-2016  

europe-racking - MagazijnstellingenEen onderneming valt of staat met de staat van het magazijn. Bij grote bedrijven is een magazijn zelf een kleine organisatie waar mensen werkzaam zijn en waar een hiërarchie bestaat met management en arbeiders. In een dergelijk magazijn moet alles op rolletjes lopen en de connectie met het uitvoerende bedrijf (denk aan verkopers en/of inkopers) moet op orde zijn. Het moet bijvoorbeeld niet zo zijn dat er een order wordt geaccepteerd van 1000 keer een artikel, terwijl het magazijn maar 500 stuks van dat artikel op voorraad heeft. Anderzijds moet het ook niet zo zijn dat het bedrijf 1000 keer een artikel inkoopt, terwijl er geen ruimte is voor de opslag. Inzicht, transparantie en communicatie; dat zijn de sleutelwoorden voor elke onderneming met een groot magazijn. Voordat je echter kunt beginnen met een focus op die drie elementen, moet je de basis verzorgen. De basis bestaat natuurlijk uit een opgeruimd en georganiseerd magazijn. Daarvoor heb je magazijnstellingen nodig. Met magazijnstellingen kun je een organisatie creëren. Deze organisatie zorgt voor een magazijn dat gemakkelijk te bedienen is door het personeel. Alles is gemakkelijk te vinden, alles is gemakkelijk te stallen en met een beetje extra aandacht is er altijd inzicht in de staat van het magazijn, de hoeveelheid artikelen en het soort artikelen in het magazijn. Maar dat is allemaal pas mogelijk nadat je de juiste magazijnstellingen in dat magazijn plaatst. Daarom is de basis zo belangrijk. Zonder fundament valt alles natuurlijk als een kaartenhuis in elkaar. Je kunt dan nog zo goed met elkaar communiceren, maar zonder magazijnstellingen is elke vorm van communicatie vergeefs. Je kunt als het ware geen daden bij het woord voegen zonder de juiste magazijnstellingen. Heb je echter wel de juiste magazijnstellingen, dan hoef je niet eens daden bij het woord te voegen, want alles gaat dan soepel en gesmeerd en de daden worden al aan het woord toegevoegd, voordat het woord ook maar is uitgesproken. Stilzwijgende communicatie is de beste communicatie. Als alles immers goed gaat en zoals het hoort, dan is er niets om te bespreken. Het zijn juist de bedrijven die om de have klap een extra vergadering inplannen waar de dingen waarschijnlijk niet op rolletjes lopen.

Magazijnstellingen zijn te koop via europe-racking.nl

Wil je magazijnstellingen kopen of wil je de oude vervangen, dan ben je bij europe-racking.nl aan het juiste adres. Op deze website vind je namelijk alles op het gebied van magazijnstellingen. Hierbij kun je denken aan:

  • Grootvlakstellingen
  • Bandenstellingen
  • Legbordstellingen
  • Systeemvloeren
  • Balies
  • Systeemwanden

Je kunt het allemaal kopen bij europe-racking.nl. Daarnaast kun je ook de installatie uitbesteden aan Europe Racking. Als het moet gebeuren, dan kun je er beter voor zorgen dat het ook direct goed gebeurt. Wie is er dan beter voor de klus dan de leverancier van de stellingen zelf? Magazijninrichting is maatwerk en daarom is het altijd verstandig om vanaf nul in overleg met Europe Racking een plan op te stellen. Er wordt dan gekeken naar de ruimte, de artikelen en de bijpassende stellingen. Daarna kan op basis van dat plan een perfect magazijn worden gebouwd. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Meer weten? Kom dan eens langs op de website van europe-racking.nl

Als je nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden, dan kun je natuurlijk altijd even langskomen op de website. Verder kun je ook contact opnemen via email en via de telefoon. Heb je al een duidelijk plan in je hoofd en weet je wat je wilt bestellen, dan kun je dit doorgeven. Er wordt dan zo snel mogelijk een bijpassende offerte opgestuurd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.