Bedrijven en Bedrijfsleven

Een goede gietvloer

maandag, 6-3-2017  

decochip - Gietvloer

Geen ruimte kan zonder goede vloer en voor jouw woning kun je uit verschillende opties kiezen. Een van de mogelijkheden die nog te weinig gebruikt wordt, is de gietvloer. Vaak kiezen mensen voor laminaat, omdat ze dit eenvoudig zelf kunnen leggen en het niet te duur geprijsd is. Andere mogelijkheden die af en toe ook nog wel eens gebruikt worden, zijn houten vloeren, tapijt, tegels of zeil. Voor een gietvloer kiezen maar weinigen, vaak omdat ze niet weten dat zij deze mogelijkheid ook hebben. Veel mensen zullen geen beeld hierbij hebben en als ze dat al hebben, dan kennen ze het vaak enkel van gebruik in bijvoorbeeld sporthallen en ziekenhuizen. Dat geeft niet echt de mogelijkheden weer die er zijn met dit materiaal en dat is zonde. Waar mensen bij houten planken meteen denken aan veel sfeer, bij tapijt aan een zachte ondergrond en bij tegels aan eenvoudig schoonmaken, zo hebben zij niet een positieve associatie met de gietvloer. Er zijn echter heel veel redenen waarom je juist wel voor dit vloermateriaal zou moeten kiezen en daar vertellen we je graag wat meer over. Je zult zien dat het voor woningen en kantoren bijvoorbeeld echt een heel goede keus is!

Redenen om voor een gietvloer te kiezen

Waarom zou je nu voor een gietvloer en niet voor een van de andere vloertypes die er te krijgen zijn? We kunnen je hier verschillende redenen voor geven:

  • het ziet er erg strak uit, doordat het volkomen zonder naden en plinten van want tot wand aangebracht kan worden
  • het is voor alle ruimtes van het huis geschikt, doordat het waterafstotend is
  • het is heel hygiënisch, omdat het strakke oppervlak gemakkelijk te reinigen is
  • het heeft geen onderhoudsproducten nodig
  • het is slijtvast en heeft daardoor een zeer lange levensduur
  • het kan zonder problemen zwaar belast worden

Dat zijn natuurlijk allemaal uitstekende redenen om voor de gietvloer te kiezen. Vooral dat het voor iedere ruimte geschikt is, is voor velen een zeer positief punt. Dit betekent namelijk dat je overal hetzelfde vloermateriaal kunt gebruiken en dat geeft een mooi rustig resultaat. Wat is het nu eigenlijk voor materiaal? Je hebt de keus uit twee opties, namelijk polyurethaan (PU) of epoxy. Elk hebben ze zo hun eigen specifieke eigenschappen, maar de manier waarop het aangebracht wordt is hetzelfde. Het wordt namelijk in vloeibare vorm op de vloer gegoten, vandaar de naam gietvloer. Dit wordt verspreid en het zal vanzelf uitharden. Zo krijg je een strak en glad resultaat.

Lage prijzen bij Decochip

Lijkt een gietvloer jou ook ideaal, dan kun je deze aan laten leggen, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf deze klus uit te voeren. Met de hulp van de materialen van Decochip zal dit zeker lukken. Je kunt bij hen kiezen uit verschillende varianten en zij vertellen jou graag welke variant voor jouw situatie de beste keus is. Voor woningen kies je over het algemeen het best voor PU, aangezien dit iets voordeliger geprijsd is en wat elastischer is. Doordat het aanbrengen in feite een kwestie is van gieten, verdelen en laten uitharden, kun je dit prima zelf doen. Bij Decochip kun je alles vinden wat je nodig hebt om zelf je gietvloer aan te leggen in je woning. Wil je hier graag eerst iets meer informatie over, dan voorzien zij jou hier graag in en zij bieden je ook de mogelijkheid om bij hen een workshop te volgen over het aanleggen van deze vloeren. Zo weet je zeker dat je helemaal voorbereid om zelf aan de slag te gaan en een mooie gietvloer bij jou thuis aan te leggen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.