Bedrijven en Bedrijfsleven

Een kantoorinrichting voor een optimale werkprestatie

maandag, 24-4-2017  

Kato Kantoorinrichting & Projecten

Een goede kantoorinrichting is van wezenlijk belang voor zowel de werknemers als de werkgevers. Het is dan ook zeer nuttig om te investeren in kantoorinrichting. De gemoedstoestand van de werknemers bepaalt in grote mate de prestaties die geleverd worden. Hoe beter de gemoedstoestand, des te beter de prestaties. Het gaat hierbij om werk efficiëntie en tevens de kwaliteit van het werk. Iemand die zich goed voelt is vaak meer gemotiveerd om een beetje extra aandacht te schenken aan de werkzaamheden, dan iemand die zich niet goed voelt. Gemoedstoestand is op verschillende manieren te beïnvloeden. Of iemand zich goed of slecht voelt, hangt vaak af van de situatie thuis. Als iemand bijvoorbeeld ruzie heeft met zijn of haar partner, dan weet je in ieder geval dat deze werknemer niet over veel concentratie beschikt. Daarnaast hangt de werkprestatie af van zaken als slaapritme, voedingspatroon, geestelijk welzijn, et cetera. Deze zaken kun je als werkgever niet allemaal beïnvloeden. Al dit soort zaken bevinden zich vooral in de privé sfeer. Maar je kunt als werkgever wel zorgen voor een prettige werkomgeving. Een goed kantoor met de juiste meubelen is dan ook van groot belang. Allereerst moet je goed kijken naar de algemene sfeer van het kantoor. Is het een mooie lichte ruime ruimte of is het een donker klein hok? Je kunt je wel voorstellen dat werknemers niet bepaald blij worden als ze 5 dagen per week een groot deel van de dag in een donker hok moeten doorbrengen. Zorg dus voor voldoende licht. Als er weinig ramen aanwezig zijn, zorg dan voor muren met lichte kleuren. Een belangrijke basis is het halve werk. Vervolgens moet je gaan kijken naar de kantoorinrichting. Daar heb je eerst meubelen voor nodig. Dus als je aan de slag wilt gaan met de kantoorinrichting, dan heb je uiteraard kantoormeubelen nodig. Deze moeten allemaal ergonomisch verantwoord zijn. Een prettige lichte omgeving heeft invloed op de geest, maar als mensen in oncomfortabele stoelen moeten werken, dan zal een mooie lichte muur natuurlijk geen positieve invloed uitoefenen op de werknemers. Fysiek ongemak heeft een direct gevolg op de gemoedstoestand en zal de werkprestaties dan ook negatief beïnvloeden. Voor een kantoorinrichting met ergonomisch verantwoorde meubelen kun je terecht op katoprojecten.nl.

De juiste kantoormeubelen voor een optimale kantoorinrichting

Op het moment dat je aan de slag gaat met de kantoorinrichting, dan is het dus van belang dat je de juiste meubelen koopt. Dit kan zoals gezegd via katoprojecten.nl. Hier kun je terecht voor de inrichting van verschillende ruimtes zoals:

  • Horecaruimtes (bar, eetzaal)
  • Vergaderruimtes
  • Kantines
  • Kantoren

Mocht je een totaal nieuw gebouw willen inrichten en heb je ook te maken met de inrichting van een kantine, dan kun je terecht bij katoprojecten.nl. Zodra je alle meubelen hebt gekocht voor de kantoorinrichting, dan moet je al deze meubelen in je kantoor neerzetten. Het is belangrijk dat je tijdens de kantoorinrichting niet alleen maar nadenkt over de meubelen en of deze wel ergonomisch zijn. De positionering van alle meubelen is ook zeer belangrijk. Mochten er ramen aanwezig zijn, dan is het fijn om de bureaus bijvoorbeeld naast de ramen te zetten. Als de zon echter elke middag vol op de ruiten schijnt, dan is het verstandig om ervoor te zorgen dat werknemers altijd met hun gezicht naar de zon toe zitten. Op deze manier schijnt de zon niet op de monitoren. Daarnaast is het in zulke gevallen verstandig om zonweringen aan te schaffen.

Neem contact op met katoprojecten.nl

Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden betreffende kantoorinrichting, dan kun je altijd een kijkje nemen op de site. Voor verdere informatie kun je contact opnemen via telefoon of email. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.