Bedrijven en Bedrijfsleven

Een uniek cadeau: Een eigen lakstempel

donderdag, 12-4-2018  

Stempels laten maken bij stempels.nl, De Stempelplaats

Wat geef je iemand die eigenlijk alles al heeft? Die vraag kreeg ik van mijn vrienden en familie toen ik 50 jaar werd. Misschien is het wat overdreven om te stellen dat ik alles al heb, maar ik snapte het probleem direct. Alles wat mijn vrouw en ik nodig hebben, hebben we eigenlijk al in huis. En wanneer we het niet hebben, dan kopen we het direct en dan wordt het lastig om met cadeaus aan te komen. Mijn vrienden en familie vonden het maar niets om op een vijftigste verjaardag aan te komen lopen met stropdassen, sokken en nog meer geurtjes, dus hebben zij de handen ineengeslagen om op zoek te gaan naar een uniek cadeau. Een persoonlijk cadeau, waar ik ook echt iets mee zou kunnen en wat echt zou passen bij mij. Ze slaagden, en hoe! Ik kreeg een lakstempel met mijn eigen initialen en alles wat ik nodig zou kunnen hebben om de lakstempel te gebruiken. Toen ik het uitpakte, wist ik direct wat het was. Ik had er meerdere malen naar gekeken, maar was er nooit aan toegekomen om er ook daadwerkelijk eentje te laten maken. Dit cadeau zal ik niet snel vergeten.

De lakstempel met eigen initialen

Een lakstempel is natuurlijk geen nieuw iets. Het bestaat al sinds de 16de eeuw en werd in die tijd veel gebruikt door mensen met een bepaald aanzien. Het was een manier om de echtheid van documenten aan te geven, en het belang aan te tonen van een bericht door een lakstempel te gebruiken om het papier dicht te houden. Zo wist je ook direct of er mensen geweest waren die stiekem hadden gekeken. Natuurlijk gebruik ik de lakstempel niet om te zorgen dat mijn papieren niet gelezen worden. Ik gebruik mijn lakstempel binnen mijn bedrijf om mijn papieren op te sturen naar partners en klanten. Die reageerden allemaal erg positief. Ze vonden het leuk om te zien dat een oud gebruik als een lakstempel weer opnieuw tot leven gekomen was. Met mijn eigen initialen is het ook direct iets dat helemaal bij mij hoort. Het zijn mijn initialen en dankzij de stempel kan ik elk document en elk papier persoonlijk maken. Net als mijn bureau overigens, want het oefenen met de lakstempel was zo spannend dat ik vergeten ben dat de lak niet altijd even gemakkelijk weg te halen is. Een persoonlijk avontuur en een wijze les na mijn vijftigste verjaardag zullen we maar zeggen dan. En ach, een mens is toch nooit te oud om te leren!

Persoonlijke cadeaus

Er is me gevraagd om iets meer te vertellen over persoonlijke cadeaus. Heb je vrienden of familie die een mijlpaal in hun leven bereiken, maak het jezelf dan eens een keertje niet te makkelijk. Ga eens op zoek naar iets persoonlijks, of iets waar je een persoonlijke draai aan kunt geven. Zo heb ik voor het huwelijk van mijn dochter een persoonlijke boodschap geschreven in de vorm van kalligrafie, uiteraard voorzien van mijn stempel onder het document. Er gaat wat werk in zitten, dat geef ik grif toe. Maar wanneer je vervolgens ziet dat dit document ingelijst in de slaapkamer hangt en dat zij niet eens meer weten wat zij voor de rest gekregen hebben tijdens de bruiloft, dan weet je ook waar je het voor doet. Ga eens echt op pad en ga eens echt op zoek om jouw personeelsleden, familieleden of vrienden te bedanken voor alles wat zij voor jou gedaan hebben. Je krijgt het zonder enige twijfel op een unieke manier terug.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.