Juristen en Advocaten

Ex weigert toestemming voor verhuizing?

zondag, 30-6-2019  

Na de scheiding van uw ex-partner waarmee u minderjarige kinderen heeft, zult u nog steeds contact moeten onderhouden over uw kinderen. U zult moeten overleggen over de financiën en het wel en wee van de kinderen. U kunt niet zomaar een beslissing nemen zonder dat uw ex hiervan op de hoogte is, als deze het leven van uw kinderen beïnvloedt. Dit is niet altijd eenvoudig, want bij een scheiding kan de relatie met uw partner behoorlijk onder druk zijn komen te staan. Soms is bemiddeling dan nodig, want uiteindelijk heeft u toestemming van uw ex nodig om belangrijke beslissingen te nemen, zoals een voorgenomen verhuizing. Bemiddeling kan uitkomst bieden als uw ex weigert toestemming voor een verhuizing te geven. Als ook bemiddeling geen resultaat oplevert kunt u naar de rechter stappen. Dan doet u een beroep op de rechter voor het geven van toestemming. De rechter kijkt dan naar uw persoonlijke situatie en die van uw kinderen. Als de rechter uw beslissing billijk acht, kunt u uw ex-partner op deze manier alsnog dwingen toestemming te geven. Het gaat hierbij om vervangende toestemming, voor als uw ex weigert toestemming te geven voor een verhuizing of andere ingrijpende verandering in uw leven en dat van uw kinderen. Natuurlijk is het niet prettig een dergelijke stap te moeten nemen. U wilt uiteraard op vriendelijke voet dit soort zaken kunnen bespreken. Als het toch nodig is deze stap te zetten kunt u hulp inschakelen. Als uw ex weigert toestemming te geven voor een verhuizing en u wilt weten of de rechter hier wel toestemming voor geeft, kunt u hulp inschakelen via vervangende-toestemming-zaken, onderdeel van Meesters & Meer Advocaten.

Stappenplan: als ex weigert toestemming voor verhuizing te geven

Als u inderdaad te maken heeft met een ex die weigert toestemming voor een verhuizing te geven, kunt u een aantal dingen doen:

  • neem contact op met Meesters & Meer Advocaten
  • lever alle benodigde informatie aan
  • bereid u samen met uw advocaat voor op de rechtszaak
  • neem vervolgstappen na uitspraak van de rechter

Als de rechter bepaalt dat u wél kunt verhuizen, kunt u hier voorbereidingen voor treffen. Het komt echter ook voor dat de rechter het niet wenselijk acht dat u verhuist. In dit geval kunt u geen vervangende toestemming van de rechter krijgen waarmee u de weerstand van uw ex-partner kunt omzeilen. U kunt dan weinig veranderen aan het feit dat uw ex weigert toestemming te geven voor een verhuizing. De advocaten van Meesters & Meer kunnen voorafgaand aan een eventuele rechtszaak uw kansen inschatten en u een afgewogen advies geven over de te nemen stappen. 

Bemiddeling overwegen

De advocaten en bemiddelaars van Meesters & Meer Advocaten zullen altijd pleiten voor bemiddeling, voor u naar de rechter stapt. Met bemiddeling maakt u gebruik van een neutrale contactpersoon die de belangen van u en uw ex-partner in het oog houdt. Als u er uit kunt komen met bemiddeling heeft dit zeker de voorkeur, omdat de relatie met uw ex-partner hierdoor intact kan blijven. Zo kunt u uw geschil ook oplossen, en ervoor zorgen dat uw ex zijn of haar bezwaren laat vallen als uw ex weigert toestemming te geven voor een verhuizing. De praktijk wijst uit dat dit na een rechtszaak een stuk lastiger is. Uiteraard bent u altijd welkom bij Meesters & Meer Advocaten als uw ex weigert toestemming te geven voor een verhuizing of andere beslissing. Uw persoonlijke situatie staan centraal, en wij ondersteunen u bij elke stap in het proces. 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.