Bedrijven en Bedrijfsleven

Fabrikant van composieten vinden

woensdag, 19-12-2018  

Voor mijn profielwerktstuk op de middelbare school wilde ik graag een onderwerp nemen dat te maken heeft met scheikunde. Ik koos ervoor om te kijken naar composieten. Dat is een materiaal dat andere materialen, zoals staal, kan vervangen. Het is een samenstelling van vezels en hars. Epoxy is een goed voorbeeld van een composiet. Ik heb onderzoek gedaan naar de sterkte van composieten in vergelijking met andere traditionele materialen. Daarvoor heb ik deze zogeheten composieten bijvoorbeeld blootgesteld aan druk, hitte en water. Om mijn onderzoek uit te kunnen voeren heb ik contact opgenomen met een fabrikant van composieten. Hier weten ze natuurlijk alles van dit materiaal. Via zwartz.nl kwam ik terecht bij Zwartz. Zij konden me verder helpen met het bestellen van composieten en hebben me ook voorzien van informatie. Mijn leraar was aangenaam verrast dat ik een fabrikant van composieten had gevonden en ermee samen heb gewerkt. Hierdoor heb ik een goede beoordeling gekregen voor mijn werkstuk. Misschien ga ik in de toekomst wel aan de slag voor een fabrikant van composieten. Ik ga me eerst nog verder verdiepen in de scheikunde, maar wie weet dat een fabrikant van composieten ooit wel mijn werkgever wordt. Ik vind het materiaal bijzonder interessant en ik vermoed dat er nog onontdekte toepassingen mogelijk zijn voor bijvoorbeeld epoxy. 

Bestelling doen bij fabrikant van composieten

Toen ik eenmaal contact had met Zwartz als fabrikant van composieten was het bestellen van wat materiaal heel eenvoudig. De website biedt ook genoeg informatie voor een introductie tot composieten. De meeste mensen weten niet wat composieten zijn, en dat er een fabrikant van composieten in Oldenzaal zit. Als je niet in de techniek werkt heb je waarschijnlijk weinig te maken met dit materiaal. Toch is het heel interessant dat er een fabrikant van composieten in de buurt zit, als je het mij vraagt. Het is mooi wat er allemaal gemaakt kan worden, ter vervanging van normale materialen zoals staal. Steeds meer materialen kunnen op kunstmatige wijze worden vervaardigd. Als dat betekent dat het duurzamer is, of met minder energie gemaakt kan worden is dat alleen maar mooi meegenomen. Dit aspect heb ik ook opgenomen in mijn werkstuk. Meer weten over deze fabrikant in composieten in Oldenzaal? Kijk eens op zwartz.nl voor meer informatie over dit materiaal en deze fabrikant van composieten. 

Moderne technieken ontdekken

Op veel technische universiteiten in Nederland en het buitenland wordt gewerkt aan nieuwe technieken om materialen te ontwikkelen, die langer mee gaan of gemaakt worden van afval. Een fabrikant als deze streeft er natuurlijk ook naar een kwalitatief hoogwaardig product af te leveren. Ik denk dat het voor mij heel interessant kan zijn in de toekomst samen te werken met een fabrikant van composieten. De meeste technische bedrijven zitten wel te wachten op innovatie vanuit de academische wereld. Ik denk dat dat voor deze fabrikant ook geldt, zo niet voor vele andere. Mocht je in de buurt wonen van Oldenzaal en een fabrikant van composieten zoeken zou ik zeker eens informeren bij Zwartz. Mijn ervaring is in elk geval zeer positief, en dat voor iemand die niet eens een grote klant is. Misschien is een composiet als epoxy precies wat je nodig hebt om jouw project tot een goed einde te brengen. Houtbewerkers gebruiken epoxy ook regelmatig, net als scheepsbouwers. Composieten worden veel vaker gebruikt dan je zou denken, vooral als je niet op de hoogte bent van dit materiaal. Er ligt nog een mooie toekomst in het verschiet voor deze technieken, als ik het mag voorspellen.  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.