Mens en gezondheid

Geef je gezicht een opkikker met fillers

woensdag, 7-6-2017  

Door het natuurlijke ouderwordingsproces ontstaan er in het menselijke gezicht rimpeltjes. Het bindweefsel zorgt na verloop van tijd steeds minder voor de nodige ondersteuning. Hierdoor gaat de huid steeds meer hangen en daardoor ontstaan er rimpels. Dit betekent echter niet dat je direct onder het mes moet. Met fillers kun je de huid namelijk een flinke opkikker geven waardoor de huid weer een mooi strak uiterlijk krijgt. Je hebt natuurlijk te maken met verschillende soorten rimpels. Rond de ogen heb je de bekende kraaienpoten. In je voorhoofd kun je te maken krijgen met diepe fronsrimpels en rondom de mond heb je vaak last van de zogenaamde lachrimpels. De fronsrimpels zijn echter dieper of grover dan kraaienpoten. Dat betekent dat je ook meer of minder gel nodig hebt afhankelijk van het soort rimpels dat je wilt vullen. Voor de diepere rimpels heb je logischerwijs meer gel nodig. Voordeel is wel dat de fillers dan langer aanhouden. De regel is namelijk dat hoe meer gel je gebruikt of hoe dikker de gel is, des te langer zal je genieten van het resultaat. Gemiddeld genomen duurt het effect van de fillers ongeveer 8 tot 10 maanden. Als je gebruik maakt van fillers, dan kun je inderdaad last krijgen van blauwe plekken. Sommige mensen gebruiken dit als argument om geen fillers te nemen. Dat is hun goed recht natuurlijk, maar het is wel goed om te weten dat deze blauwe plekken tijdelijk zijn. Meestal zie je een piek op dag drie en daarna neemt het alweer af. Je moet daarom dus rekening houden met ongeveer een week aan plekjes rondom het behandelde gebied. Daarna kun je vervolgens dus 8 tot 10 maanden lang genieten van het effect. Het is dus zeker niet zo dat de blauwe plekken tijdens de gehele periode terug kunnen komen. Als je er dus geen problemen mee hebt dat je een paar dagen lang een paar plekjes op je gezicht hebt, dan kun je zonder problemen gebruik maken van fillers. Verder is het ook goed om te weten dat je bepaalde gebieden vaker moet voorzien van fillers dan andere gebieden. Gebieden waar sprake is van veel mimiek (denk aan het gebied rondom de mond) moeten het vaakst opnieuw worden voorzien van een filler. De gel wordt in dit soort gebieden nu eenmaal veel sneller afgebroken dan in de gebieden waar weinig sprake is van mimiek (denk aan het gebied rond de neus).

Meer informatie over fillers nodig? Kom dan eens langs op amstelzijdekliniek.nl

Als je nieuwsgierig bent geworden, dan kun je op de bovenstaande website meer lezen over deze behandelmethode. Je leest bijvoorbeeld per gebied wat je kunt verwachten. Je kunt fillers namelijk gebruiken voor de behandeling van verschillende gebieden zoals:

  • Rimpels op de bovenlip
  • Hangende mondhoeken
  • Neuslippenplooi
  • Lachrimpels

Zelfs voor een neuscorrectie kun je gebruik maken van fillers. Vaak kun je namelijk met deze methode al heel effectief de neuscontour verbeteren. Dus ook als je overweegt om een operatie te ondergaan, bekijk dan eerst eens of je geen alternatieve opties hebt.

De diensten van Amstelzijde Kliniek

We hebben het hier gehad over de behandelmethode met fillers, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor allerlei andere behandelmethodes. Op de website van Amstelzijde Kliniek vind je in ieder geval ook meer informatie over de behandelingen met Botox. Daarnaast kun je ook van alles lezen over laserbehandelingen. Als je interesse hebt, dan kun je een afspraak maken. Je krijgt altijd eerst te maken met een intake gesprek. Dus als je nog verdere vragen hebt, dan kun je die tijdens het intake gesprek altijd stellen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.