Woning en Tuin

Geniet van een sprookjesachtige winter met het beste haardhout

maandag, 5-6-2017  

Openhaardhout online bestellen. Gratis levering in NL.

In de zomer heb je alle ruiten open staan, de deuren staan open om de wind lekker binnen te laten en je spendeert veel tijd buiten. Het is in die zin altijd een luchtige tijd. Hoewel het in Nederland natuurlijk nog wel eens tegen kan vallen tijdens de zomer. Maar als het warm is, dan mogen we graag genieten van het zomerse weer. In de herfst en in de winter is het andersom. We hebben alle deuren en ramen stijf dicht. Buiten is het immers koud. Er staat in Nederland vrijwel altijd een gure koude wind en de hemel is vaak bedekt met een dik wolkendek. Hier kan vervolgens regen, hagel en sneeuw uitvallen. Binnen is het echter lekker warm en gezellig. Om dit contrast tussen binnen en buiten extra te benadrukken kun je het beste gebruik maken van je openhaard. Als er iets is wat de gezelligheid en knusheid binnen benadrukt, dan is het wel een openhaard. Je merkt dit al als je een boek leest waar men eindelijk een herberg vindt met een warme haard. Eerst lees je hoe de personages zwoegen door de regen. De wereld is nat, donker en koud. Vervolgens wordt er een beeld geschetst van een droge plek met een warm haardvuur. Het mag dan nog zo’n oude vervallen herberg zijn, maar de openhaard bezorgt de lezer eigenlijk altijd een comfortabel en behaaglijk gevoel. Mocht je zelf een openhaard hebben, dan is het in de winter natuurlijk zaak dat je deze aansteekt. Daar heb je haardhout voor nodig. Nu hoef je natuurlijk niet zelf het bos in te gaan om daar bomen te gaan kappen. Haardhout kun je gewoon online bestellen. Dat is maar goed ook, want hout dat je zelf zou kappen in het bos is uiteraard niet droog. Dus de kans is groot dat je dergelijk hout niet eens kunt laten branden. Als je je haardhout echter bestelt via dehaardhouthandelaar.nl, dan weet je zeker dat al het hout ovengedroogd is. Je kunt het dus direct in jouw openhaard stoppen en aansteken. Het haardhout dat je bestelt via dehaardhouthandelaar.nl is dus niet te vergelijken met groene bananen of harde peren. Dit fruit koop je in de winkel, maar vervolgens moet je nog een x aantal dagen wachten voordat het fruit eetbaar is. Dat is jammer, want meestal koop je zulke fruitsoorten omdat je er op dat moment zin in hebt. Zo is het ook met haardhout, want dit koop je op het moment dat je de haard aan wilt steken. Je koopt het niet met het idee om het later ooit eens te gebruiken.

Haardhout bestel je gemakkelijk via de website

Zoals gezegd is het belangrijk dat je het hout direct kunt gebruiken. Dus als je online bestelt, dan moet het ook niet te lang duren voordat je het in huis hebt. Daar hoef je je dan ook geen zorgen over te maken als je bestelt via dehouthandelaar.nl. Als je namelijk voor 17:00 uur bestelt, dan heb je het haardhout de volgende werkdag al in huis. Daarnaast is het hout zoals gezegd ovengedroogd, dus het is direct te gebruiken. Via dehaardhouthandelaar.nl heb je dus altijd een voorraad hout voor je openhaard.

De verschillende opties voor je openhaard

Als je met de openhaard aan de slag wilt gaan, dan heb je uiteraard verschillende opties. Je kunt naast haardhout ook briketten en houtpallets kopen. Daarnaast kun je ook allerlei accessoires kopen zoals:

  • Aanmaakblokjes
  • Aanmaakhout
  • Lucifers
  • Ruitreiniger
  • Lees meer..
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.