Cursus en Opleidingen

Haal je wft basis examen door eerst te oefenen via oefentoets.com

donderdag, 28-6-2018  

WFT basis - Gratis oefenvragen en proefexamens - Oefentoets.com

Als je als financieel adviseur wilt kunnen werken, dan heb je een wft diploma nodig. Wft staat voor wet op het financieel toezicht. Zonder een dergelijke wet lopen we het risico dat we opnieuw in een financiële crisis terecht komen. Zoals de film The Big Short heel goed laat zien, was het gebrek aan enige vorm van toezicht of controle de directe oorzaak van de financiële crisis. Mensen konden zonder problemen grote paleizen kopen zonder dat ze creditwaardig waren. Leningen en hypotheken werden zonder probleem verstrekt en zelfs een gezin dat we hier in Nederland zouden classificeren als een bijstandsgezin, kon zonder enige vorm van controle een hypotheek afsluiten. En het ging dan ook niet alleen maar om kleine hypotheken. Deze mensen kochten gewoon grote huizen in nieuwe buitenwijken. Deze nieuwe buitenwijken stonden na 2008 vaak helemaal leeg. Mensen moesten hun huis na de crisis noodgedwongen verkopen, omdat ze de hypotheek natuurlijk niet konden afbetalen. Via de crisis op de huizenmarkt ontstond er een waar domino effect. De crisis sloeg over op de banken, kredietverstrekkers en zo ging het als een lopend vuurtje door de hele financiële wereld. Niet zo gek dus dat het ook de consumenten bereikte en aangezien alles met elkaar is verweven, kon ook Europa niet ontkomen aan de crisis. Dit alles kon gebeuren door een lakse houding en een gevoel van ontastbaarheid. Men bagatelliseerde de risico’s men dacht dat ze alleen maar hogerop konden komen. Een Tripple-A status was eerder regel dan uitzondering, waardoor het kaartenhuis alsmaar hoger werd opgebouwd. Hoe meer kaarten je gebruikt, des te groter het risico op een totale ineenstorting. En als een kaartenhuis valt, dan is het ook meteen het hele huis. Daarom is een wft basis examen zo belangrijk als je werkzaam bent in de financiële wereld. Maar het is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk om een wft basis examen goed te doorstaan. De crux is natuurlijk oefenen. Als je oefent, dan slijt de informatie als het ware in je geheugen en hoe meer je oefent hoe beter. Denk maar eens terug aan de tijd dat je de tafels moest leren op de basisschool. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen, totdat je de tafels als een robot kon opdreunen. Je kunt de materie voor een wft basis examen zelf leren via het boek dat bij dit examen hoort. Het gaat om een boek van 300 pagina’s met zeer pittige materie. Voor de oningewijde is het dan ook erg lastig, maar als je bekend bent met de financiële wereld, dan zou moet het prima te doen moeten zijn. Om je goed voor te bereidden op het wft basis examen kun je de vragen die je kunt verwachten alvast oefenen via de website van oefentoets.com.

Surf naar oefentoets.com en oefen voor je wft basis examen

Via de oefentoets kun je er ook gemakkelijk achter komen welke delen van de materie je beheerst en welke delen meer aandacht verdienen. De oefentoets bestaat uit 20 vragen en je hebt 30 minuten om ze allemaal te beantwoorden. Je moet vervolgens 80% goed hebben om te slagen. Na de toets zie je ook wat je fout hebt en welke onderdelen van de materie nog eens goed doorgenomen moeten worden. Dit helpt je natuurlijk om effectief te leren. Delen van het wft basis examen die je al beheerst hoef je niet meer door te nemen.

De ideale voorbereiding op het wft basis examen

Via de site van oefentoets.com kun je je gratis voorbereiden op het wft basis examen via verschillende gratis onderdelen zoals:

  • Wft basis thuisstudie
  • Samenvatting wft basis
  • Oefenexamens wft basis
  • Oefenvragen
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.