Woning en Tuin

Heel blij met ons klik pvc

donderdag, 12-4-2018  

Het is alweer een tijdje geleden, maar ook wij hebben klik pvc vloeren in ons huis gelegd. We hebben nog geen moment spijt gehad van deze keuze. We moesten wel even een knop omzetten toen mijn man en ik begonnen met het leggen van het klik pvc, maar ook daar ben je snel aan gewend. Na een tijdje vonden we het zelfs leuk om de vloer te leggen. Als je eenmaal doorhebt hoe je de tegels het handigst in elkaar schuift, leg je de vloer heel snel. Per stukje krijg je er meer handigheid in en dan is de vloer ook snel gelegd. Het fijne aan klik pvc is ook dat je het per stuk kunt leggen. Dit was voor ons zeker fijn, omdat we de hele begane grond wilden bekleden. Dankzij het handige kliksysteem konden we stukje bij beetje de vloer leggen. Nu zijn we nog steeds heel blij met ons klik pvc, omdat:

  • De vloeren vrijwel geluidloos zijn. Je hoort het amper als je er met schoenen overheen loopt
  • Het materiaal zeer vochtbestendig is. We hoeven niet bang te zijn dat de vloer beschadigt als we eens iets morsen
  • Het patroon en de kleur onze woning een warme, stijlvolle uitstraling geven

Lijm of klik pvc of laminaat?

Voordat we voor klik pvc gekozen hadden, is er wel aardig wat tijd overheen gegaan. We vonden het moeilijk om te bepalen welke vloer uiteindelijk het best was voor onze situatie. We hebben de voor- en nadelen van de verschillende vloersoorten tegen elkaar afgewogen en uiteindelijk hebben we gelukkig de juiste keuze gemaakt. Uiteindelijk weet je dit natuurlijk achteraf het best, maar je kunt er wel veel aan doen om een weloverwogen keuze te maken. De medewerkers van de winkel hebben ons ook heel goed geholpen bij het maken van de keuze. Ze hadden duidelijk kennis van zaken en ze konden ons goed de voor- en nadelen van klik pvc en andere vloertypes uitleggen. Laminaat wilde mijn man al snel niet, omdat hij graag met schoenen aan in huis loopt en niet houdt van het geluid dat het vloertype maakt. Bovendien was hij bang dat laminaat te snel zou beschadigen. Tussen lijm of klik pvc hebben we wel een tijd getwijfeld. Vooral de ondergrond was uiteindelijk doorslaggevend. Ons huis is al aardig oud en de ondergrond is niet heel egaal. Bij lijmvloeren moet de ondergrond volledig egaal zijn. Egaliseren kan veel extra tijd kosten. Daarnaast wilden we de vloer in delen kunnen leggen. Klikvloeren zijn daar ideaal voor. Tot slot vonden we het fijn dat we alles zelf in de hand hadden. We konden leggen wanneer we wilden en de overige tegels konden we achteraf gewoon terugbrengen.

Een degelijke vloer

Na een paar jaar ligt ons klik pvc er nog steeds prachtig bij. Er zijn geen tekenen van slijtage en tegels zijn ook niet bol gaan staan. We zijn dus nog steeds heel blij met onze keuze. We kunnen klik pvc zeker aanraden aan vrienden, familie en kennissen en doen dit dan ook regelmatig. Nog een pluspuntje van dit vloertype is de flexibiliteit en de vele kanten die je ermee op kunt. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe je het patroon gaat maken en hoe je hoekjes en andere onregelmatigheden op gaat lossen. Er gaat natuurlijk wat tijd in zitten, maar je hebt wel een geheel eigen vloer die je met je eigen handen hebt gelegd. Mochten we weer een keer nieuwe vloeren nodig hebben, dan gaan we zeker weer voor klik pvc. Maar we vermoeden dat we nog een tijd kunnen genieten van onze huidige vloer.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.