Mens en gezondheid

Helpt acupunctuur bij een depressie?

maandag, 30-12-2019  

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de effecten van acupunctuur bij depressie. Het heeft al veel mensen geholpen om de symptomen te verlichten en mede daardoor de depressie te overwinnen, dus bij deze een uitleg over hoe dat precies werkt. Op de website van acupuncturistenoverzicht vindt je overigens een uitgebreidere uitleg, ook over acupunctuur bij andere aandoeningen, maar we focussen ons hier even op acupunctuur bij depressie. Acupunctuur is namelijk een hele effectieve manier om de symptomen van een burnout of depressie tegen te gaan. De reden daarvoor is dat het je lichaam terug in balans brengt. Als je veel last hebt van stress vinden er namelijk veranderingen plaats in het energiesysteem van je lichaam. Daardoor raak je uit balans. Verschillende organen of spiergroepen krijgen niet voldoende energie meer en als gevolg daarvan krijg je last van bijvoorbeeld vermoeidheid, stijve spieren, hoofdpijn en hartkloppingen. Door het aanbrengen van naaldjes op heel specifieke punten worden blokkades in de energiebanen in je lichaam opgeheven waardoor alles weer stroomt. Je lichaam herstelt zichzelf van de disbalans en daardoor verdwijnen je klachten. Acupunctuur bij een depressie is heel effectief, doordat er in feite niks kapot is in je lijf. Het is enkel een kwestie van terug in balans brengen en elk lichaamsdeel voorzien van de juiste dosis energie. 

Acupunctuur bij een depressie of burn-out

Het maakt eigenlijk niet of of je acupunctuur voor een depressie of burn-out wilt gebruiken, want in beide gevallen werkt het precies hetzelfde. De acupuncturist voelt aan je pols welke energiebanen uit balans zijn en plaatst vervolgens de naaldjes waar je ze nodig hebt. Het kan zijn dat een energiebaan stagneert, maar ook dat deze juist veel teveel energie doorlaat, waardoor je erg onrustig wordt. Dit tweede is vaak het geval wanneer je veel stress ervaart. Een getrainde acupuncturist kan deze disbalans opheffen en je lichaam weer in staat stellen zichzelf te herstellen. Het zijn namelijk niet de naaldjes die je genezen, maar je lichaam zelf. Jouw lichaam weet namelijk precies wat het moet doen om van elke kwaal te genezen, maar je moet het wel de mogelijkheid en balans geven om dit te doen. Daarom werkt acupunctuur bij depressie zo goed. Je lichaam komt terug in balans, en herstelt daarna zichzelf.

Met welke klachten naar de acupuncturist?

Dat acupunctuur bij een depressie of burn-out goed werkt moge duidelijk zijn. Maar met welke klachten kun je nog meer terecht bij een acupuncturist? Nu, dat zijn eigenlijk heel veel verschillende klachten. Doordat acupunctuur op het hele lichaam werkt en zich niet enkel focust op één enkel gebied kan je met allerlei klachten bij een acupuncturist terecht, zoals:

  • Chronische hoofdpijn
  • Onrustige darmen
  • Slecht slapen
  • Veel acne of psoriasis

Dit is slechts een kleine opsomming van klachten waarmee je naar een acupuncturist kunt. Als je benieuwd bent naar waar acupunctuur nog meer bij kan helpen kijk dan vooral even op de website van acupuncturistenoverzicht.nl. Daar kun je gelijk een professionele acupuncturist vinden bij jou in de buurt. Want of je nu acupunctuur voor je depressie of voor een andere klacht wilt inzetten, je wilt natuurlijk wel te maken hebben met iemand die is aangesloten bij de beroepsvereniging. Op acupuncturistenoverzicht.nl vindt je enkel acupuncturisten die dat zijn, en dus geen hobbyisten. Neem je klacht dus serieus en kies voor een acupuncturist die weet wat hij/zij doet. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.