Mens en gezondheid

Hernia verholpen door osteopaat in Arnhem

vrijdag, 8-6-2018  

Al sinds mijn tienerjaren heb ik een zwakkere rug. Tijdens mijn studie kreeg ik last van een stijve rug. Als ik ging sporten moest ik meestal na een paar maanden stoppen omdat ik pijn kreeg. Op een gegeven moment hoorde rugpijn er gewoon bij. Vijf jaar geleden begonnen mijn pijnklachten uit te stralen naar mijn been. Omdat ik dat niet normaal vond, ging ik naar de huisarts. Daar hoorde ik dat het om een hernia ging. Ik kreeg een recept voor zware pijnstillers en ik moest wat vaker rust nemen als de pijn terug zou komen. Na enkele weken geleefd te hebben op pijnstillers, had ik het gevoel dat er iets anders moest zijn om me van mijn klachten af te helpen. Via de huisarts kwam ik bij de fysiotherapeut uit. Ik had er al weinig vertrouwen in, want ik was al vaker bij de fysiotherapeut geweest. Met wat oefeningen en massages zou ik niet van mijn pijnklachten af worden geholpen. Via een forum over hernia las ik over osteopathie. Ik was nog nooit bij een osteopaat in Arnhem geweest, omdat er zoveel fysiotherapie praktijken in Arnhem zitten. Ik besloot om het advies van mijn huisarts niet op te volgen en om niet naar een fysiotherapeut te gaan. Ik ging op zoek naar een professionele osteopaat in Arnhem. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten. Ik wist dus ook niet goed waar ik op moest letten bij mijn zoektocht naar een osteopaat in Arnhem. Via mijn netwerk heb ik daarom wat rondgevraagd of iemand ervaring had met osteopathie. Een collega was al bij verschillende osteopaten geweest, maar niet met hernia klachten. Ze was wel altijd goed van haar klachten afgeholpen. Ze verwees mij door naar haar favoriete osteopaat in Arnhem. Zo kwam ik terecht bij .

Wonderlijke resultaten door osteopaat in Arnhem

Niemand had mij ooit goed uitgelegd wat een hernia precies was. Ook had geen enkele huisarts of medici ooit de moeite gedaan om mijn rug uitgebreid te onderzoeken. Deze osteopaat in Arnhem nam echt de tijd om op zoek te gaan naar de oorzaak van mijn rugpijn. Na afloop van de analyse bleek het inderdaad om een hernia te gaan. Omdat mijn wervelschijf steeds meer beschadigd was, drukte de binnenkant van de schijf op een zenuw. Omdat deze naar mijn been gaat, had ik pijn aan mijn been. De osteopaat vroeg zich eigenlijk meteen af waarom ik zo lang met mijn rugklachten had rondgelopen. Met de traditionele osteopathie technieken onderging ik een behandeling voor mijn hernia en rugklachten. Na enkele behandelingen merkte ik dat de pijn al voor een groot deel verholpen was. Het was echt een verlichting na al die jaren van rugpijn. Voor mij was het echt een wonder wat deze osteopaat in Arnhem voor mij gedaan had. De behandeling heeft mij zoveel opgeleverd:

  • Herstel hernia;
  • Verminderde pijnklachten aan mijn rug;
  • Betere nachtrust;
  • Meer mogelijkheden om te sporten.

Begeleiding bij sport en bewegen

Bij deze osteopaat in Arnhem bleef het niet alleen bij het oplossen van de pijnklachten. Ik werd ook begeleid bij het versterken van mijn lichaam. Omdat ik nooit veel heb gesport, had ik weinig spierkracht. Dit had ik wel nodig om van mijn pijnklachten af te blijven. Ik kreeg oefeningen mee voor thuis en inmiddels kan ik meedoen met Pilates lessen. Ik kan  echt aan iedereen aanraden. Als ik hier niet was geweest, had ik waarschijnlijk nog steeds met een hernia en rugpijn rondgelopen en het normaal gevonden om dagelijks pijnstillers te slikken. Nu behoort dat na al die jaren tot het verleden.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.