ICT en Techniek

Het beste op het gebied van 3d printing

woensdag, 18-1-2017  

mela-project - 3d printing

Je hoort er de laatste jaren steeds meer over: 3d printing. Het is je misschien nu nog moeilijk voor te stellen, maar de voorspellingen zijn dat over een aantal jaar ieder huishouden een 3d printer in huis zal hebben staan en hier ook op een regelmatige basis gebruik van zullen maken. Je kunt het vergelijken met de huidige (normale) printer. Nu is 3d printing nog iets wat voor veel mensen heel ver weg lijkt en dat is ook niet verbazingwekkend. Er zijn nog maar weinig particulieren die zo’n printer in huis hebben staan. Het zijn met name de bedrijven die een 3d printer kunnen veroorloven en er ook daadwerkelijk regelmatig gebruik van kunnen maken. Omdat 3d printing nog zo nieuw is, is het voor veel mensen lastig om te bepalen wat ze er precies mee kunnen. Maar dit betekent zeker niet dat het niet de moeite waard is om je er in te verdiepen. Dit kun je doen op de website van Mela Project. Hier hebben ze uiteenlopende soorten artikelen over 3d printen en alles wat ermee te maken heeft.

  • Filamenten
  • Soorten 3d printers
  • Aanschafinformatie
  • 3d printservice

De ontwikkeling van 3d printing verloopt aardig snel. Het zal je dan misschien ook niet verrassen dat er al verschillende bedrijven in Nederland zijn die de mogelijkheid aanbieden om daar 3d te printen. Iedereen kan van zo’n 3d printservice gebruik maken. Je wilt het bijvoorbeeld een keertje uitproberen om te zien hoe het eindresultaat eruit ziet of je kunt het nodig hebben voor je werk of je eigen bedrijf. Op deze website van Mela Project vind je de beste bedrijven die je daarbij kunnen helpen.

Zelf aan de slag met 3d printing

Is een 3d printservice niet hetgeen waar jij voor wilt gaan? Heb jij er juist veel meer interesse in om zelf een 3d printer te bezitten en deze misschien zelf in elkaar te zetten? Dan zijn daar natuurlijk mogelijkheden voor. Met steeds meer mensen die geïnteresseerd zijn in het 3d printen, breiden ook de opties op dit gebied zich uit. Een ander positief punt hiervan is, is dat de prijzen ook steeds meer dalen en de 3d printers veel betaalbaarder zijn en worden dan een aantal jaar geleden. Toen waren het met name bedrijven die zich een 3d printer konden veroorloven, maar dit is dus aan het veranderen. Zeker als je kiest voor het zelf in elkaar zetten van een printer kun je veel geld besparen. Onderschat de totale kosten echter zeker niet. Je moet met meer rekening houden dan de printer alleen. Voor een gewone printer zijn de inkt en het papier die je hiervoor nodig hebt aan de relatieve lage kant, maar bij 3d printing kan dit aardig oplopen. Dit is onder andere afhankelijk van het soort printer dat je kiest en ook met welke filamenten je aan de slag gaat. Het is natuurlijk ook niet onbelangrijk hoe vaak je de printer gaat gebruiken. Hoe meer gebruik je ervan maakt, hoe hoger de kosten voor de filamenten. Daar staat echter tegenover dat je dingen kunt maken die je anders had moeten kopen en dat bespaart je dan weer geld.

Ga mee in de 3d printing

Laat de kosten van de 3d printing je zeker niet tegenhouden. Je hebt dit tenslotte zelf in de hand. Wanneer je het 3d printing oppakt voor dingen die je anders koopt, kun je het bedrag dat je er aan besteed hebt er al in een zeer korte tijd uit hebben. Het is dus zeker de moeite waard om je hier in te verdiepen. Lees meer

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.