Vakantie en Recreatie

Hier vind je de leukste campings in Friesland

donderdag, 16-1-2020  

Friesland is een van de mooiste provincies die ons land rijk is, voornamelijk door de prachtige en uitgestrekte natuur die je er vindt. Campings in Friesland doen het dan ook altijd goed, voornamelijk die campings die aangesloten zijn bij kgc. kgc staat voor Karaktervolle Groene Campings, en je vindt op hun website precies dat. Het is namelijk een organisatie die alleen de allermooiste en allergroenste campings selecteert om te tonen op hun website. Dus als jij op zoek bent naar de groenste campings in Friesland hoef je alleen maar de website van kgc te checken. Daar vindt je namelijk een heel overzicht van leuke campings met een persoonlijk karakter, welke ook nog eens middenin in de natuur liggen. Overigens heeft kgc naast de ligging in de natuur nog meer eisen voor campings die zich bij hen willen aansluiten, namelijk:

  • Goede en schone sanitaire voorzieningen
  • Leuke bezienswaardigheden in de buurt
  • Een gastvrij en persoonlijk karakter
  • Niet meer dan 200 campingplaatsen

Vooral de laatste is erg belangrijk. Bij kgc zijn ze namelijk van mening dat campings met meer dan 200 plaatsen al gauw te druk worden en dat dan  bovendien de persoonlijke service minder wordt. Vandaar dat ze hebben besloten alleen in zee te gaan met kleinschalige campings in Friesland, Noord Brabant en al die andere provincies in Nederland. Dan weet jij zeker dat je te maken hebt met een camping waar een persoonlijke benadering hoog in het vaandel staat en je niet hoeft te dringen bij de sanitaire voorzieningen. 

Groene campings in Friesland

Nu is Friesland natuurlijk een hele groene provincie, en dus zou je denken dat het niet zo moeilijk is om groene campings in Friesland te vinden. Maar toch is het fijn dat kgc dat werk alvast voor je heeft gedaan. Op hun website kun je per provincie zoeken op groene campings, die allemaal voldoen aan het eisenlijstje dat hierboven staat vermeld. Je vindt er dus niet alleen die super groene campings in Friesland, maar alleen die campings waar een persoonlijke aanpak centraal staat en waar je je als gast met open armen ontvangen voelt. En aangezien ze bij kgc best streng selecteren is het dus niet nodig om elders nog reviews van de aangesloten campings te lezen. kgc heeft al dat werk al voor je gedaan en kan je de kwaliteit en het persoonlijke karakter van de camping absoluut garanderen.

Op vakantie in eigen land

Als je erg van de natuur houdt en niet perse ver weg hoeft op vakantie is de website van kgc natuurlijk ideaal. Nederland heeft zóveel mooie plekjes dat het steeds populairder wordt om op vakantie in eigen land te gaan. De campings in Friesland bijvoorbeeld, liggen dichtbij tal van mooie wandel- en fietsroutes. Als jullie dus echte wandelliefhebbers zijn zit je in Friesland zeker goed. Het enige nadeel van op vakantie in eigen land is dat het weer niet altijd meewerkt. Maar ik kan me genoeg weken op vakantie in Frankrijk herinneren waar we ook echt pech hadden, dus wat dat betreft maakt het niks uit of je campings in Friesland zoekt of ergens in het buitenland. En als je ze boekt via kgc weet je zeker dat je goed terecht komt. Wij hoefden er in ieder geval niet lang over na te denken en gaan deze zomer gezellig met zijn allen naar Friesland, waar we een super mooie camping middenin een bos hebben gevonden. We hebben er zin in! 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.