Bedrijven en Bedrijfsleven

Hoe kun je een lekkage opsporen?

maandag, 29-3-2021  

Heb je ergens een lek in huis, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk deze lekkage opsporen. Vocht in je woning is immers nooit een goed idee, dit kan voor veel problemen zorgen. Het kan ervoor zorgen dat er schimmels in huis ontstaan, maar het kan ook ervoor zorgen dat hout gaat rotten. Een lekkage opsporen is bovendien van belang omdat teveel vocht binnenshuis ook geen goed nieuws is voor je gezondheid. En daarnaast is een lek natuurlijk ook gewoon heel vervelend, helemaal als je het water steeds hoort druppen. Dat kan je echt helemaal gek maken.

Snel lekkage opsporen

Om al de hiervoor genoemde redenen wil je het probleem zo snel mogelijk oplossen. Je wilt het lek vinden, zodat je er wat aan kunt doen. Maar hoe kun je nu de lekkage opsporen? Soms is het heel goed zichtbaar waar het probleem zit en is het bijvoorbeeld een kwestie van een dakpan vervangen of wat voegen herstellen. Maar vaker is het zo dat je niet direct kunt zien waar het eigenlijke probleem zich nu bevindt. De plek waar het water uit de muur of uit het plafond komt, hoeft bijvoorbeeld helemaal niet dezelfde plek te zijn waar het lek zit. Dat maakt een lekkage opsporen best lastig. Het is daarom ook aan te raden om niet zomaar te beginnen met breken en slopen op zoek naar het probleem, want je loopt dan echt het risico dat je heel veel breekwerk moet verrichten om uiteindelijk op de juiste plek uit te komen en het lek te kunnen dichten. Dat is zonde van al het werk dat je er van hebt, van alle rommel die er bij komt kijken en van de kosten die je hiervoor moet maken. Er zijn veel efficiëntere manieren van een lekkage opsporen, zonder dat je meteen hoeft te breken. En dat scheelt je tijd, geld en veel werk.

Lekdetectie

Een gespecialiseerd bedrijf als lekkagepartner beschikt namelijk diverse materialen die een lekkage opsporen mogelijk maken zonder ook maar iets te hoeven breken. Je kunt daarbij denken aan:

  • camera inspectie
  • drone inspectie
  • lichtspoordetectie
  • leidingdetectie
  • drukmeting
  • thermografie

En dit zijn nog maar een paar van de technieken die zij voor niet destructief onderzoek in kunnen zetten. Doordat ze over veel verschillende technieken en over verschillende soorten geavanceerde apparatuur beschikken, is er altijd een methode die in jouw specifieke situatie de oplossing kan bieden. Met hun apparatuur kunnen zij de lekkage opsporen zonder ook maar iets te hoeven breken. Je kunt dan zien waar het daadwerkelijke probleem zich bevindt en dat betekent dat je vervolgens kunt kiezen voor een heel gerichte aanpak. Je hoeft dan alleen maar te breken op de plek waar het lek echt zit en dat bespaart je dus heel veel werk, maar ook heel veel geld want alles wat je wegbreekt moet je uiteindelijk ook weer herstellen. Doordat je zo gericht kunt werken, kun je het probleem ook sneller verhelpen, je weet immers waar je moet zoeken. Wil jij efficiënt een lekkage opsporen in jouw huis? Schakel dan dus de hulp in van lekkagepartner en je kunt het lek snel dichten.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.