Bedrijven en Bedrijfsleven

Hondenbrigade Rotterdam voor evenementbeveiliging

zondag, 20-1-2019  

Hondenbrigade Rotterdam voor evenementbeveiligingBij het organiseren van evenementen gaat veiligheid boven alles. Hierbij maakt het niet uit of het om een klein- of grootschalige gelegenheid gaat. Wij als R&A Beveiliging begrijpen dat het een uitdaging is om de mensenstroom van evenementen in veilige banen te blijven leiden. Daarnaast is beveiliging ook een belangrijk aandachtspunt om ongewenste situaties zo snel mogelijk uit de weg te ruimen. Optimale beveiliging kan behaald worden door onder andere een hondenbrigade in te zetten. Onze speciale unit hondenbrigade Rotterdam heeft ruime ervaring in het opsporen van ongewenste situaties en eventuele verdachte personen in een vroeg stadium.

Hondenbrigade Rotterdam voor preventieve beveiliging

Door de vaardigheden en zintuigen van diensthonden te gebruiken is er beter grip op ongewenste situaties in een vroeg stadium. Hondenbrigade Rotterdam beschikt over welgetrainde honden die op commando specifiek gedrag vertonen in bepaalde situaties. De beveiligingshonden van hondenbrigade Rotterdam zijn getraind door professionele begeleiders en weten precies wat er van hen wordt verwacht. Hierdoor wordt u tijdens het evenement volledig ontzorgd op het gebied van veiligheid en beveiliging. Het inzetten van een hondenbrigade brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Diensthonden zijn sneller in staat om gevaar te bespeuren;
  • Diensthonden zijn waakzaam en beschikken over goede zintuigen;
  • Diensthonden zijn sterk en snel.

De hondenbegeleiders en diensthonden vormen tijdens de dienst een twee-eenheid. Tijdens de trainingen hebben de diensthonden geleerd om het commando uit te voeren dat hun begeleider heeft gegeven. Hondenbrigade Rotterdam vindt het belangrijk dat deze twee-eenheid zo goed mogelijk op elkaar zijn ingespeeld. Het waarborgen van een optimaal veiligheidsgevoel is belangrijk in de uitvoering van onze diensten. Dit doet de hondenbrigade door in iedere branche de juiste kennis en kunde in te zetten.

Optimale training en begeleiding binnen brigade Rotterdam

De diensthonden van R&A Beveiliging beschikken over de volgende eigenschappen: doorzettingsvermogen, kalmte, betrouwbaarheid en moed. Daarnaast moeten diensthonden groot en sterk genoeg zijn om diverse werkzaamheden uit te voeren. Bij hondenbrigade Rotterdam worden zij ingezet als bewakings- of speurhond. In het trainen van de honden wordt er gericht op specialismen zoals het herkennen van menselijke geuren, explosieven, verdovende middelen en middelen die brand versnellen. Onze diensthonden zijn speciaal getraind voor evenementen zoals voetbalwedstrijden, shows, concerten en demonstraties. Voor het trainen van honden worden beveiligers speciaal getest op hun ervaring, lichamelijke conditie en affiniteit met dieren. De begeleider en diensthond vormen samen een team. In de samenwerking is het belangrijk dat de begeleider sterk de regie voert over de hond. Hierdoor wordt er precies het commandogedrag vertoond dat geïnstrueerd is. Hondenbegeleiders worden voor een langere tijd aan een hond gekoppeld. Tijdens deze periode dient het team meerdere malen per week samen te trainen. De hondenbegeleiders van R&A Beveiliging beschikken over erkende certificaten en beveiligingsdiploma’s. Hier heeft het Ministerie van Veiligheid een officiële erkenning voor gegeven voor het uitvoeren van beveiligingswerkzaamheden. Iedere hondenbegeleider dient in zijn of haar werk stressbestendig en besluitvaardig te zijn. Het is belangrijk om controle te blijven houden, zodat fouten altijd op worden gespoord. Probleemgericht handelen is een zeer belangrijke vaardigheid. Daarnaast dienen begeleiders te beschikken over discipline en plichtsbesef. Hondenbegeleiders zijn niet alleen loyaal aan hun meerderen, maar ook hun diensthonden. Bovendien is het belangrijk dat zij in onveilige situaties conflicten kunnen beheersen. In hun werk is het altijd belangrijk dat beveiligers een sterke uitstraling hebben naar overtreders als hun diensthonden. Door al deze competenties als hondenbegeleider te beheersen, streeft hondenbrigade Rotterdam naar een optimaal veiligheidsgevoel. Binnen onze organisatie wordt veel waarde gehecht aan “Respect and Awareness” om het beveiligingswerk op evenementen volledig uit te voeren. Wilt u meer weten? Voor meer informatie kunt u kijken op r-abeveiliging.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.