Financiën en Verzekeringen

Je boekhouding weer op orde via het administratiekantoor in Utrecht

zaterdag, 29-9-2018  

Het is altijd belangrijk dat je de boekhouding op orde hebt. Het is immers van belang dat je op elk moment weet hoe jouw bedrijf of onderneming er financieel voor staat. Dit kun je alleen echt weten als de cijfers kloppen en als deze ook in een nette boekhouding na te lezen zijn. Als de losse cijfers wel kloppen, maar niet zijn na te lezen in een coherente matrix van cijfers en berekeningen, dan heb je er natuurlijk niets aan. Het is alsof je overal een paar losse premissen ziet staan, zonder dat deze zijn geordend en dus ook niet tot een of andere logische conclusie leiden. De premissen in dit voorbeeld zijn de bouwstenen van de conclusie, maar de conclusie is waar het om draait. Zo is het ook met de boekhouding. Je hebt te maken met honderden verschillende cijfers en deze vormen samen de bouwstenen voor de financiële conclusies die je kunt trekken. Een belangrijke conclusie is bijvoorbeeld de totale omzet en een andere is hoeveel winst je hebt gemaakt. Als je wel cijfers hebt die kloppen, maar geen idee hebt wat nu eigenlijk je winstmarges zijn, dan kun je dus ook geen keuzes maken. Als je simpel gezegd niet zeker weet of je nu winst of verlies maakt, hoe weet je dan of je wel of niet moet investeren? Om inzicht te krijgen in deze belangrijke conclusies en om de cijfers allemaal in een overzichtelijk betekenisvol geheel te plaatsen, is het daarom vaak verstandig om een beroep te doen op een administratiekantoor in Utrecht. De boekhouder van het administratiekantoor in Utrecht kan je dan helpen om de zaken op orde te brengen. Tevens kan de boekhouder van het administratiekantoor in Utrecht je ook laten zien wat de cijfers betekenen en wat bijvoorbeeld je winstmarges zijn. Maar een boekhouding is nooit een geïsoleerde momentopname. De cijfers van nu bouwen voort op de cijfers van vroeger en de mogelijke cijfers in de toekomst liggen verankerd in de huidige cijfers. Een boekhouder kan dus ook snel bepaalde tendensen zien en op basis daarvan is deze boekhouder van een administratiekantoor in Utrecht ook in staat om prognoses op te stellen. Als er bijvoorbeeld wel winst wordt gemaakt, maar het blijkt dat de winst al jaren aan het dalen is, dan moet je de huidige winst dus wel in een context zien van deze daling. Winst op zichzelf is dus niet per se goed. Hetzelfde geldt voor verlies. Als jij als beginnende ondernemer verlies draait, maar je ziet wel dat het verlies alsmaar minder wordt, dan ben je dus goed bezig. Je onderneming bevindt zich als het ware op een traject richting het maken van wint. Een boekhouder van een administratiekantoor in Utrecht kan dit soort zaken inzichtelijk maken.

De vele diensten van een administratiekantoor in Utrecht

Als je op zoek bent naar een administratiekantoor in Utrecht, dan kun je een beroep doen op Administratiekantoor Boekjewinst.nl. Hier kun je namelijk onder andere terecht voor de volgende diensten:

  • Salarisadministratie
  • Loonadministratie
  • BV oprichten
  • Eenmanszaak starten
  • Vof starten
  • Stichting oprichten

Zodra er sprake is van financiën of administratie, dan kun je de hulp inschakelen van het administratiekantoor in Utrecht.

Kom langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Weet je niet zeker of het nodig is om een boekhouder in de arm te nemen of wil je gewoon weten wat de boekhouder voor jou kan betekenen, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen. Je kunt via de site van boekjewinst bijvoorbeeld ook meteen een kennismakingsgesprek aanvragen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.