Dieren en Toebehoren

Kies voor de gezonde optie met rauwmelkse Kefir

dinsdag, 29-5-2018  

Rauwmelkse kefir – RawMilk

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen praten over de schadelijke gevolgen van melk. Vooral veganisten mogen graag een beroep doen op mensen die lactose intolerant zijn. Ze wijzen hierop zodat ze kunnen beargumenteren dat melk überhaupt geen goed product is voor de mens. Het feit dat sommige mensen zelfs een intolerantie hebben ten opzichte van melk sterkt hun argument. Probleem is alleen dat het altijd gaat om bewerkte melk. Het kan best zijn dat melk op zich dus helemaal niet slecht is, maar dat er een intolerantie ontstaat wanneer de melk bewerkt is. Door de bewerking via pasteurisatie en dergelijk, worden bepaalde stoffen in de melk geneutraliseerd. Daardoor heb je dus een ander product dan wanneer je rauwe melk zou drinken. Het is uiteraard erg verleidelijk om dat onderscheid onder het tapijt te morellen en vervolgens melk als één product te bestempelen dat dus slecht is voor de mens. Tevens maakt men zich uiteraard schuldig aan de drogreden van overhaaste generalisatie. Het feit dat sommige mensen lactose intolerant zijn, betekent niet dat we daarom zonder meer kunnen stellen dat melk niet goed is voor de mens. Zeker als we het bijvoorbeeld hebben over rauwmelkse Kefir. Deze soort melk heeft niet dus niet dezelfde behandelingen ondergaan als normale melk die je in de supermarkt koopt. Door de verhitting van de melk wordt het enzym lactase ook vernietigd. Daardoor wordt de lactose niet langer afgebroken. Door rauwmelkse Kefir te drinken, drink je dus melk met het lactase enzym intact. Daardoor wordt de lactose afgebroken en kunnen mensen met een lactose intolerantie prima rauwmelkse Kefir drinken. Rauwmelkse Kefir is dan ook zeer gezond, want het bevat alle gezonde vitaminen die door verhitting in normale melk worden afgebroken. rauwmelkse Kefir helpt daardoor ook met de stoelgang, want juist de stoffen die de stoelgang soepeler maken, zijn nog volop aanwezig in Kefir. Het is dan ook zeker geen slecht idee om rauwmelkse Kefir te drinken. Het is in ieder geval beter dan helemaal stoppen met het drinken van melk. Mocht je door je lactose intolerantie nooit melk drinken, weet dan dat je via rauwmelkse Kefir toch nog alle benodigde vitamines kunt binnenhalen. Daarnaast kun je ook gewoon genieten van de heerlijke smaak van melk. Dus laat je lactose intolerantie jezelf er niet van weerhouden om gewoon lekkere melk te drinken. Deze melk vind je echter niet in de schappen van de supermarkt. Dus als je rauwmelkse Kefir wilt kopen, surf dan snel naar rawmilkcompany.nl.

Koop rauwmelkse kefir bij jou in de buurt

Je hoeft echt niet helemaal naar een boerderij ergens in een uithoek van Nederland te reizen als je rauwmelkse Kefir wilt drinken. Je vind in heel Nederland verschillende verkooppunten waar je rauwe melk producten kunt kopen. In de stad Groningen heb je bijvoorbeeld 4 winkels waar je terecht kunt voor onder andere rauwmelkse Kefir. Maar je kunt er ook vele andere melkproducten kopen zoal:

  • Yoghurt
  • Hangop
  • Vlees

Dus ook voor gezond en onbewerkt vlees kun je een beroep doen op één van deze winkels.

Geniet van melk zonder zorgen

Dus als je ook gewoon van melk wilt genieten, kies van voor één van de vele rauwe melk producten. Je kunt dus ook weer gewoon van yoghurt genieten.  Luister dus niet naar de mensen die claimen dat melk ongezond is, want zij hebben slechts voor een deel gelijk. Melk is niet een uniform product en het gaat altijd om bepaalde soorten van melk. Houd dat dus altijd in je achterhoofd ook als je niet lactose intolerant bent.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.