Kinderen en Speelgoed

Kind en agressie

woensdag, 1-8-2018  

“Wanneer je denkt aan de woorden kind en agressie, dan heb je toch niet meteen het idee dat deze twee samen horen te gaan. Toch komt kind en agressie vaker samen voor dan je denkt. Een kind hoort natuurlijk niet agressief te zijn, maar er kunnen wel bepaalde oorzaken zijn waardoor jouw kind en agressie ineens samen gaan.

  • Na een trauma
  • Opgekropte gevoelens
  • Indrukwekkende gebeurtenissen

Als kind beleef je de wereld anders dan hoe wij dat als volwassene doen. Wanneer wij een heftige gebeurtenis meemaken, dan praten we hierover. We zorgen er op die manier voor dat we het snel een plekje kunnen geven zodat we weer verder kunnen met ons leven. Voor kinderen is dit echter lastig. Ze hebben vaak nog niet de vocabulaire om dit soort dingen om te zetten in woorden en dat betekent dat ze dit dus op andere manieren gaan uiten. Dit kan door je kind en agressie zijn, maar ook angst en verdriet kunnen hier een rol inspelen. Wil jij graag iets doen aan jouw kind en agressie? Dan kun je hiervoor langs komen bij Kleurrijk, praktijk voor speltherapie. Bij deze praktijk gaan ze aan de slag met speltherapie. De manier voor je kind om toch te kunnen uiten wat hen zo dwars zit.

Speltherapie voor kind en agressie

Ouders willen vaak graag weten waar kind en agressie nu precies vandaan komen. In de meeste gevallen lijkt het namelijk heel plots op te komen en heel intens. Dit komt waarschijnlijk omdat je kind het trauma ook als zeer intens ervaren heeft. Doordat hij of zij echter het idee krijgt dat er niet naar hem of haar geluisterd wordt, gaat hij of zij het dus op een andere manier uiten en op die manier ontstaat dus kind en agressie. Gelukkig kan dit bij Kleurrijk, praktijk voor speltherapie, opgelost worden. Kinderen met uiteenlopende (emotionele) problemen kunnen hier terecht om op hun manier toch te kunnen uiten wat ze dwars zit. Ava Vermeulen is getraind en zeer ervaring met speltherapie. Zij begrijpt wat je kind en agressie te vertellen hebben wanneer het kind aan het spelen is. Het kind wordt hierin vrijgelaten en tegelijkertijd gecoacht. Op die manier kan jouw kind en agressie al snel tot de verleden tijd behoren. Is dit ook een situatie waarin jij je bevindt? En wil je hier graag iets aan doen? Neem dan vandaag nog contact op met Ava Vermeulen.

Een blij kind

Natuurlijk wil je als ouder dat je kind blij en vrolijk is, maar soms gebeuren er dingen in de omgeving van je kind waar je geen controle over hebt, bijvoorbeeld een ongeluk of een dierbare die komt te overlijden. Soms is het wel jullie schuld, maar is het uiteindelijk beter voor het kind als papa en mama niet langer bij elkaar blijven. Een kind kan dit natuurlijk heel anders ervaren. Als ouder kun je dan nog zo hard proberen om met je kind en agressie om te gaan, maar soms is de speltherapie het enige wat echt effectief hierin is. Daarom is het echt geen onverstandig idee dat wanneer jouw kind agressief is, om hierover contact op te nemen met Ada Vermeulen. Zij kan dan gaan kijken naar de huidige situatie waarin jullie je bevinden en hoe dit zo snel mogelijk verbeterd kan worden. Op de website kun je hier ook al een hoop meer informatie over vinden. Je kunt deze dus eerst eens doornemen voordat je contact opneemt met Ada Vermeulen. Je bent dan op de hoogte van wat speltherapie is en wat dat voor kind kan betekenen.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.