Kinderen en Speelgoed

Kinderfeest organiseren

dinsdag, 27-3-2018  

Een kinderfeest organiseren, dat kan best een hele klus zijn. Dat weet iedere ouder en ook iedere leerkracht is hiervan doordrongen. Toch is het niet alleen belangrijk voor thuis, maar ook voor op school dat de sleur af en toe eens doorbroken wordt. Het moet niet altijd alleen maar gaan om serieus bezig zijn en om leren uit boeken. Er kan immers ook op andere manieren heel goed geleerd worden. Bijvoorbeeld door samen te spelen of door naar een voorstelling te kijken. Een kinderfeest organiseren hoeft dan ook niet te betekenen dat er die dag helemaal niets zinvols gebeurt, juist tijdens zulke feestelijke momenten kunnen er uitstekende leerprocessen plaatsvinden. Omdat op dat moment bijvoorbeeld de hersenen van de kinderen op een heel andere manier geprikkeld worden en omdat ze aangespoord worden om eens heel anders te denken. Dat kan in het begin even spannend zijn en het kan voor leerkrachten ook spannend zijn om het oude vertrouwde overboord te zetten voor een keer. Maar uiteindelijk kan het je ook heel veel opleveren. Een leerzaam en zinvol kinderfeest organiseren is echt mogelijk!

Theater kinderfeest organiseren

Als je denkt aan een kinderfeest organiseren, dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan het theater. Maar toch zijn theatervoorstellingen een heel goede keus. In de eerste plaats omdat het echt eens iets anders is dan anders en iets wat veel kinderen niet goed kennen. Je laat ze zo kennismaken met een heel nieuwe wereld, met de wereld van verbeelding en de mogelijkheid om hier professioneel mee aan het werk te gaan. Is dit niet te serieus voor een feestelijke aangelegenheid? Nee, absoluut niet! Veel kids zien een leuke voorstelling echt als een feestje, het is iets waar velen echt heel blij van worden. Tegelijkertijd betekent een dergelijk kinderfeest organiseren vaak ook dat de meisjes en jongens iets opsteken. In veel voorstellingen zit een thema en een boodschap verwerkt. Vaak komen er levenslessen aan bod, waardoor zij ook echt iets nieuws leren tijdens het kijken naar zo’n show. En natuurlijk is theater niet alleen maar iets om naar te kijken, het is ook iets om te doen! Waarom bijvoorbeeld niet eens een keer een kinderfeest organiseren waarbij de kinderen een theaterworkshop volgen en zelf met het spelen aan de slag mogen gaan? Dit zal hun creativiteit stimuleren en ze kunnen heel nieuwe talenten bij zichzelf ontdekken.

Theatergroep Allemaal Kinderspel

Wil jij als leerkracht graag een dergelijk kinderfeest organiseren? Dan moet je eens contact opnemen met de theatergroep Allemaal Kinderspel. Zij hebben ruime ervaring in het maken en spelen van voorstellingen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het is altijd lastig om met een klas het theater te bezoeken, omdat deze vaak niet in dezelfde plaats gevestigd is en je dus veel vrijwilligers nodig hebt om de kinderen allemaal naar het dichtstbijzijnde theater te brengen en een oogje in het zeil te houden. Het prettige van deze groep is dat zij gewoon naar jouw school komen! Je kunt een dergelijk kinderfeest organiseren in je gymzaal, hal of in de speelzaal. Zolang er maar voldoende ruimte is. Daarnaast is het zo dat zij:

  • in school de sfeer van een echt theater weten te creëren door spel en vormgeving
  • zelf ervaring hebben in het onderwijs en daardoor theater op het onderwijs aan kunnen laten sluiten
  • bij voorstellingen lesbrieven met inspirerende opdrachten sturen waar je als leerkracht mee aan de slag kunt gaan
  • theaterworkshops in de klas kunnen verzorgen

Wil jij dus ook eens een origineel kinderfeest organiseren voor jouw klas, waar de kinderen iets van leren en tegelijkertijd veel plezier aan beleven? Schakel dan theatergroep Allemaal Kinderspel in!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.