Vrije tijd en Hobby

Komt ie dan hè… Feest Amersfoort

dinsdag, 27-3-2018  

Ken je de ervaring? Je stapt uit bed en voilà: feest Amersfoort. De woorden schieten zomaar door je hoofd. Misschien herken je het ook wel niet. Voor mij betekenen dat soort momenten dat ik een missie heb. Een avontuur voor het avontuur. Niet te veel vragen stellen en gewoon doen. Ik kan soms te veel in mijn hoofd zitten. Tweemaal eerder in mijn leven heb ik Amersfoort bezocht. Eens op de fiets op weg naar Apeldoorn en een keer om over te stappen naar… eh, ergens. Je hoort het al, ik ken Amersfoort niet zo heel erg goed. Waarom dan Amersfoort? Niet te veel vragen, gewoon doen! Feest Amersfoort! Ik bel wat vrienden op en vraag of ze zin hebben om mee te gaan. Hoera, zelfs iemand met een auto die wel Bob wil zijn! De datum word vastgesteld en voor we het weten zitten we grappend in onze feestmobiel en zingen we wat klinkt als een mantra: Feest Amersfoort! Feest Amersfoort! Nooit een saai moment met goede vrienden.

Feest Amersfoort, de locals

Een avontuur is geen avontuur als je al weet wat er gaat gebeuren. Daarom laat ik mij graag verrassen. Vrienden zijn tof, maar die kennen Amersfoort ook niet. Daarom besluit ik op een groep jongeren af te stappen die zich duidelijk thuis voelen in de stad. De heren kennen de stad inderdaad goed en weten ons een aantal tips te geven. Zo kun je om de hoek de beste friet eten en de winkelstraat ligt daarachter. Maar… feest Amersfoort stamel ik uit. Achter mij begint het koor: Feest Amersfoort! Feest Amersfoort! De heren schieten in de lach en zijn zeker van hun zaak. Voor een feestje ga je naar ‘t Eemcafé! We krijgen een uitgebreide routebeschrijving en besluiten voor we onze tocht vervolgen toch maar langs die aanbevolen friettent te gaan. Feesten op een lege maag is tenslotte vragen om problemen.

Grand café Amersfoort – Eemcafé

’t Eemcafé is  gevestigd op de Grote Spui 23 in Amersfoort. Het café ligt pal achter het monument de Koppelpoort. Voorheen was het café zelfs vernoemd naar dit monument. De nieuwe naam heeft betrekking op de rivier de Eem die zijn oorsprong vind in de binnenstad van Amersfoort. Amersfoort heeft historische wortels. En als geschiedenisliefhebber voel ik mij direct thuis in het verhaal van een café aan de Eem. Het Eemcafe was oorspronkelijk een bruincafé voor het de stap maakte een grand café te worden. Toch is iedereen nog even welkom en gastvrijheid en service staan hoog in het vaandel. De mensen zijn op hun gemak. Er wordt een spelletje dart gespeeld, biljart en pool, kaartspelletjes en natuurlijk wordt er ook een biertje gedronken. Het is er netjes en schoon. De aanwezige mensen zijn duidelijk op hun gemak en voelen zich thuis. Het is gezellig. Het klinkt zo simpel, maar in de praktijk is het makkelijker gezegd dan gedaan. Een goed café doet niet haar best een goed café te zijn maar is het gewoon. ‘t Eemscafé is een goed café met personeel dat duidelijk hart heeft voor de zaak. Ook kun je hier terecht voor je eigen feesten en partijen. Je kunt er namelijk samen met gastvrouw Charissa Chandoe evenementen organiseren. Van een klein feestje, tot evenementen tot 130 personen. Samen met Charissa breng je in kaart wat je wil en verder regelt zij alles. Wat een service!

Hier nog een kleine opsomming van wat het Eemscafé is:

  • Grand café met een oorsprong als bruincafé. Iedereen is welkom.
  • Gelegen in de binnenstad van Amersfoort.
  • Verbinding met de rivier de Eem.
  • Fijne sfeer, goed personeel en boven alles: goed bier!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.