Bedrijven en Bedrijfsleven

Laminaat

woensdag, 13-2-2019  

Steeds meer mensen kiezen voor een vloer van laminaat in hun woning en daar valt ook veel voor te zeggen. Er zitten immers verschillende voordelen aan het gebruik van dit materiaal, te weten:

  • je kunt het gemakkelijk zelf leggen
  • het is per vierkante meter niet duur
  • het is slijtvast
  • het vergt nauwelijks onderhoud
  • het heeft een mooie uitstraling

Laten we deze punten eens nader bekijken. Als het gaat om het zelf leggen van vloeren, dan zijn er niet zoveel materialen die hiervoor in aanmerking komen. Een gietvloer kun je bijvoorbeeld niet zelf doen en ook zelf tegels leggen valt niet mee. Voor tapijt en zeil geldt eigenlijk hetzelfde, dat moet je gewoon door een professional laten doen. Laminaat kun je echter prima zelf leggen en dat spaart je weer de kosten van het inschakelen van een professional uit! Tel daar nog eens het feit bij op dat het materiaal van zichzelf al niet al te duur is, vergeleken met bijvoorbeeld andere opties, en het zal duidelijk zijn dat dit gewoon een van de voordeligste opties is voor een mooie vloer! Daar komt bij dat laminaat vaak erg slijtvast is, het zal er niet snel lelijk uit gaan zien. Je kunt dus ook jaren vooruit als je eenmaal een mooie laminaatvloer gelegd hebt!

Verschillende soorten laminaat

Wil jij in jouw woning ook laminaat leggen, dan is het belangrijk om je te realiseren dat er verschillende soorten bestaan. Dat er verschil in uitstraling bestaat, dat zal iedereen wel weten. Er zijn immers verschillende kleuren verkrijgbaar en ook verschilt de decolaag wat betreft de nerf die er al dan niet in is aangebracht. Bij sommige varianten is deze veel duidelijker aanwezig dan bij andere. Hierdoor lijken sommige soorten ook veel meer op echt hout dan andere. Maar er is eigenlijk een nog belangrijker punt om op te letten als je laminaat kopen gaat en dat is de zogenaamde HDF-laag. Deze planken zijn opgebouwd uit verschillende lagen. De toplaag, de decolaag, is daar een van en is van belang voor de uitstraling. Maar de HDF-laag is van belang voor de kwaliteit. Hoe dunner deze is, hoe groter de kans is op kromtrekken en hoe sneller er problemen kunnen ontstaan door te zware belasting van je vloer. Wil jij zeker weten dat de planken altijd goed op elkaar aan blijven sluiten en dat ze een wat zwaarder gewicht aankunnen? Dan moet je dus kiezen voor een variant laminaat met een hoge HDF-laag.

Prijs en kwaliteit

Wat je daarbij dan wel weer in het oog moet houden, is dat hoe dikker deze laag is, hoe duurder het laminaat is. Als jij vooral een goedkope oplossing zoekt, dan zul je toch uitkomen bij een iets minder goede kwaliteit. Dat hoeft niet erg te zijn. In bijvoorbeeld je slaapkamer, waar je nauwelijks loopt en waar een groot deel van het vloeroppervlak niet zichtbaar is door je bed en door je kasten, kun je prima voor een iets minder hoge kwaliteit kiezen. In de hal of in de kamer kun je dan juist weer een heel andere afweging maken. Wat voor soort laminaat jij ook zoekt, bij LAB21 zul je het zeker kunnen vinden! Zij bieden bijvoorbeeld outletpartijen van een hoge kwaliteit aan tegen een zeer scherpe prijs! Op lab21.nl kun je precies zien wat zij jou op dit moment allemaal kunnen bieden! Door het ruime aanbod dat zij hebben, is de kans zeer groot dat zij ook iets in hun assortiment hebben dat helemaal aansluit bij de wensen die jij hebt en de eisen die jij aan het product stelt. LAB21 is dan ook een uitstekend adres voor een ieder die laminaat wil gaan kopen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.