Bedrijven en Bedrijfsleven

Landbouwwerktuigen voor de boer

dinsdag, 10-4-2018  

Landbouwwerktuigen | Evers Agro

Voor de ontwikkeling van de mensheid is de landbouw altijd erg belangrijk geweest en vanaf het begin hebben mensen daar al landbouwwerktuigen bij gebruikt. Natuurlijk waren deze in het begin heel erg eenvoudig, het waren werktuigen die met de hand gebruikt werden. Later kwamen er apparaten die achter paarden gespannen konden worden, zodat het werk iets lichter werd. Pas laatste paar decennia is er een grote verandering ontstaan met de opkomst van de tractor en daarbij zijn natuurlijk ook de landbouwwerktuigen veranderd. In de jaren zestig ontwikkelde boerensmid Johann Evers de eerste diepwoeler met een licht trekkende ronde tand. Dit apparaat staat aan de basis van een inmiddels groot bedrijf dat door heel Nederland haar machines verkoopt. De diepwoeler wordt nog steeds verkocht, zij het iets aangepast aan de eisen van de huidige tractoren, maar dit geeft wel aan hoe belangrijk en goed dit ontwerp was voor de landbouwindustrie. Uiteraard zijn er in de loop van de tijd heel veel verschillende andere landbouwwerktuigen bij gekomen, want met alleen een diepwoeler red je het als moderne boer niet.

Landbouwwerktuigen in alle soorten en maten

Op de huidige landbouwbedrijven zijn heel veel verschillende soorten landbouwwerktuigen aanwezig. Natuurlijk is het soort werktuig dat in de schuur staat afhankelijk van wat er verbouwd wordt, maar in de basis hebben toch bijna alle boeren dezelfde machines klaarstaan voor hun werk. Velen van hen kopen deze ook bij Evers Agro, omdat zij gewoon echt een uitstekende leverancier op dit gebied zijn. Zij bieden inmiddels eigenlijk voor iedere activiteit wel een geschikte machine, om zo de boer het werk zo gemakkelijk mogelijk te maken. Aan wat voor soort landbouwwerktuigen moet je dan denken? Machines die eigenlijk iedere boer wel in de schuur heeft staan, naast de tractoren, zijn de:

  • ploeg
  • cultivator
  • zaai- of pootmachines

Maar dit zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden van het hele arsenaal dat er te krijgen is. Zo kun je bij Evers Agro bijvoorbeeld ook terecht voor woelers en bouwlandbemesters, maar ook voor graslandverzorgers, rollen, vario-discs en nalopers. Wat je ook maar wilt verbouwen, bij dit bedrijf kun je er eigenlijk altijd de juiste landbouwwerktuigen voor krijgen. Als landbouwer doe je er dus absoluut goed aan om eens bij hen een kijkje te nemen als je op zoek bent naar een nieuwe machine voor jouw bedrijf.

Machines op maat

Je kunt bij dit bedrijf dus terecht voor heel veel standaard landbouwwerktuigen, maar wat velen niet weten is dat Evers Agro ook machines op maat ontwikkeld. Zij hebben door de jaren heen altijd al heel sterk geluisterd naar hun klanten, om zo te achterhalen waar boeren behoefte aan hebben, welke verbeteringen hun doelgroep zelf nog als mogelijkheid ziet. Op basis daarvan hebben ze hun standaard assortiment keer op keer verbeterd, maar ook hebben ze al voor diverse boeren een werktuig naar eigen wens ontwikkeld. Het kan immers zo zijn dat jij iets verbouwd dat niemand anders eigenlijk verbouwd en waar dus ook nog niet de juiste landbouwwerktuigen voor te krijgen zijn. Of jij ziet zelf mogelijkheden om het verbouwen van een bepaald gewas anders aan te pakken, op een efficiëntere manier met hopelijk meer opbrengst. Het is dan raadzaam om eens met de medewerkers van Evers Agro in overleg te gaan. De kans is groot dat zij een machine kunnen ontwikkelen die helemaal past bij jouw wensen, die precies aansluit op jouw ideeën en behoeften. Als jij een idee hebt, dan moet je dus zeker eens dit aan hen voorleggen, de kans is groot dat zij op basis hiervan een nieuwe machine kunnen ontwikkelen. Evers Agro is immers de specialist op het gebied van landbouwwerktuigen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.