ICT en Techniek

Leef met je visie naar toekomst via augmented reality

maandag, 19-6-2017  

Als je een science fiction film kijkt, dan verbaas je je soms over wat de makers van zulke films allemaal kunnen bedenken. Maar soms worden er dingen bedacht die niet veel later gewoon een onderdeel vormen van jouw eigen leven. Als je in de jaren 90 een film keek waarin men met elkaar belde via een videoscherm, dan was dat natuurlijk pure science fiction. Maar nu, nog geen 30 jaar later, bellen we massaal via video. Denk bijvoorbeeld aan technieken zoals skype en Facetime. Niet alleen communiceren we via video, maar we praten ook gewoon met mensen die duizenden kilometers van ons verwijderd zijn. Je hebt ook spelletjes en films waarin men via speciale brillen een soort virtuele werkelijkheid betreedt. Soms stap je zelf in een hele andere wereld die volledig door een computer wordt gegenereerd. Dit wordt ook wel virtual reality genoemd. Je bent dan gewoon in je eigen huis, maar via de bril waan je je totaal ergens anders. Een mooi voorbeeld van hoe realistisch dit kan zijn, is een virtuele achtbaan. Als je mensen een virtual reality bril geeft en je laat ze vervolgens in de virtuele werkelijkheid in een achtbaan plaatsnemen, dan denken de hersenen echt dat ze in die achtbaan zitten. Op het moment dat de achtbaan naar beneden suist, dan voelt de drager van de virtual reality bril echt alsof hij/zij ook naar beneden suist. Dit natuurlijk tot groot vermaak van de omstanders die toekijken. Virtual reality is dus al een feit en allang geen toekomstmuziek meer. Je kunt echter ook de wereld instappen die door virtuele aspecten als het ware wordt verrijkt. Dit noemt men augmented reality. Je ziet dan dus nog steeds de wereld zoals die is, maar deze wereld is verrijkt met allerlei virtuele iconen. Het bekendste voorbeeld van augmented reality van vandaag de dag is Pokémon Go. Via de smartphone bekijken de spelers van Pokémon Go de wereld dus op een hele andere manier. Zonder de telefoon zie je gewoon de wereld zoals je die gewend bent. Maar met augmented reality zie je die zelfde wereld vol met Pokémon die je ook nog eens kunt vangen. Er wordt als het ware en virtueel laken over de wereld heen gelegd en vervolgens zie je allerlei dingen in deze augmented reality. Dit is uiteraard reuze interessant en in de toekomst zal er natuurlijk veel meer mogelijk zijn met de techniek van augmented reality. Mocht je dus nieuwsgierig zijn en wil je meer weten over de verschillende toepassingen van augmented reality, dan kun je terecht op augmented-reality-gids.nl.

Een gids over augmented reality

Als je inderdaad geïnformeerd wilt worden en als je op de hoogte wilt blijven van alle nieuwste ontwikkelingen betreffende augmented reality, dan is het natuurlijk handig om de gids te lezen. Via de bovenstaande website kun je al heel veel informatie lezen over de techniek van augmented reality gids. Je kunt bijvoorbeeld over de volgende onderwerpen meer informatie lezen:

  • Wat is augmented reality
  • Wat zijn augmented reality glasses
  • Wat zijn de beste games en apps

Natuurlijk kun je nog veel meer informatie vinden, maar dit zijn op dit moment wel drie van de meest belangrijke topics.

Maak deel uit van de toekomst en blijf op de hoogte

De ontwikkelingen gaan razendsnel tegenwoordig en daarom is het belangrijk dat je op de hoogte blijft. Wie weet wat de toekomst ons nog allemaal gaat brengen, maar we willen er natuurlijk wel deel van uitmaken. Daarom is het dus ook zo belangrijk dat je op de hoogte blijft van dit soort nieuwe technieken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.