Nieuws

Leer de basis van het toneelspelen

maandag, 18-9-2017  

Toneelspelen theaterschool Amsterdam - Vooropleiding Theater Nederland

Het theater bestaat al millennia lang. In de tijd van de oude Grieken werden er al stukken opgevoerd van onder andere Homerus in het oude amfitheater. Een andere belangrijke schrijver was natuurlijk Shakespeare maar denk ook aan Goethe. Als u tegenwoordig wilt leren toneelspelen dan wordt u deze theoretische kennis ook aangeleerd. Zeker als u aan één van de vier theateracademies in Nederland bent toegelaten. Maar voordat het zover is moet u eerst auditie doen. Er is uiteraard een beperking op de toelating want deze scholen willen enkel de meest getalenteerde acteurs en actrices toelaten. Daarom kan het geen kwaad om een vooropleiding te doen in de vorm van een training van ongeveer 2 maanden aan onze jeugdtheaterschool. We laten enkel mensen toe tussen de 16 en de 24 jaar omdat het de bedoeling is dat u uiteindelijk doorstroomt naar een gerenommeerde toneelschool. Wilt u liever uw jonge dochter of zoon leren toneelspelen op een jeugdtheaterschool? Ook dan kunt u op onze website ongetwijfeld een andere school vinden waar hij of zij de fijne kneepjes van het vak op zijn niveau kan leren. Kijk eens op toneelhuisamsterdam.nl voor meer informatie. U kunt zich aanmelden voor één van de vijf blokken die we jaarlijks geven aan de jeugdtheaterschool in Amsterdam. Van u wordt actieve deelname verwacht en dat is ook niet een vreemde vereiste omdat het immers de bedoeling is dat u ooit uitgroeit tot een grote ster. Dat zal ongetwijfeld ook uw droom zijn, of dat nu op het podium, het witte doek of voor de camera is.

Meldt u snel aan voor de vooropleiding toneelspelen

In principe kan iedereen leren toneelspelen dus als u enkel wat meer onderlegd wilt worden zodat u deze kennis kunt overbrengen op andere leden van uw amateurtheatergroep dan doen we daar beslist niet moeilijk over. Het is een cursus die voor iedereen toegankelijk is want:

  • Het sluit aan bij de HBO studie theater,
  • U kunt het in de avond volgen en daardoor kunt u het prima combineren met uw werk of uw reguliere studie,
  • En daarnaast wordt u ingedeeld op basis van uw niveau. Er gaat wel een auditie aan vooraf om te bekijken welk niveau u hebt. Maar we zullen u niet afwijzen tenzij we zeer grote bedenkingen hebben. Dit komt echter vrijwel niet voor.

U leert in een groep die nooit groter is dan 12 mensen toneelspelen in een prettige en veilige omgeving. Toch wordt u continu uitgedaagd en is het de bedoeling dat u uit de schulp komt. Want anders kunt u uzelf niet ontplooien. Na iedere les is er even tijd voor persoonlijke feedback. U leert dus snel uw eigen valkuilen en positieve kanten kennen zodat u daar tijdens de lessen en ook in uw eigen tijd aan kunt werken. Na het volgen van deze lessen toneelspelen kunt u zich aanmelden voor een auditie in Nijmegen of Utrecht. We horen graag van u wat het resultaat is.

Hiermee vergroot u de kans op een succesvolle auditie

Toneelspelen is erg leuk en daarom is het niet alleen maar een serieuze aangelegenheid. U krijgt les van mensen die al jarenlang toneelspelen en die u wellicht kent van stukken uit het theater of van de televisie. Meldt u zich vandaag nog aan door het online aanvraagformulier in te vullen en door een keuze te maken uit de diverse beschikbare data voor dit jaar en komend jaar. Mocht u graag nog wat persoonlijke advies willen hebben of vragen hebben dan kunt u uiteraard met ons bellen of ons een e-mail toesturen. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.