Bedrijven en Bedrijfsleven

Letselschade

vrijdag, 30-9-2016  

juristenkantoor - LetselschadeHebt u een ongeluk meegemaakt en hebt u daardoor letselschade opgelopen? Dan is de kans zeer groot dat u daardoor recht hebt op financiële genoegdoening. In wat voor gevallen kan dat nu zo zijn? Dit kan het geval zijn bij ieder soort ongeval waar u zelf geen schuld aan had en waarbij u lichamelijk letsel hebt opgelopen. Loopt u bijvoorbeeld over straat en wordt u gebeten door een hond? Of raakt u betrokken bij een verkeersongeluk en raakt u daarbij gewond? Dat zijn allemaal zaken waarbij letselschade aan de orde kan zijn. Dit kan ook het geval zijn als u schade oploopt door een ongeval op het werk of door een gebrekkig product. Hebt u bijvoorbeeld etenswaren gekocht en bleek daar iets hards in te zitten waardoor uw gebit beschadigd is geraakt? Of hebt u op een andere manier te maken gehad met een gebrekkig product en daar schade door opgelopen? In veel gevallen kan de producent of leverancier aansprakelijk worden gesteld. Voor veel mensen is dit onbekend, maar in veel gevallen is het dus mogelijk om iemand aan te klagen voor de letselschade die u opgelopen hebt. Zo blijft u niet zelf zitten met hoge kosten die zonder uw schuld zijn ontstaan, het lichamelijk ongemak is immers al meer dan vervelend genoeg.

Verhaal uw letselschade

Hebt u letselschade opgelopen, dan is dit dus om verschillende redenen erg vervelend. Ten eerste zit u natuurlijk met het feit dat u lichamelijke klachten heeft. Of dit nu voor korte of langere tijd is, het is in alle gevallen heel vervelend. En daarbij geldt natuurlijk, hoe ernstiger de aard van de klachten, hoe vervelender het is. U wordt altijd op de een of andere manier belemmerd in uw doen en laten en dat is erg vervelend. Ten tweede is letselschade vervelend omdat het altijd financiële gevolgen heeft. U zult naar een arts moeten en misschien ook nog naar een fysiotherapeut. U moet revalideren of u maakt om een andere reden extra zorgkosten. Bent u een tijd lang niet in staat om te werken, dan kan dit ook financiële gevolgen voor u hebben. Misschien bent u zelfs helemaal niet meer in staat om uw beroep uit te oefenen en moet u zich laten omscholen. Is dit het geval, dan kunt u de financiële schade die u door uw letselschade hebt opgelopen, verhalen op de veroorzaker ervan. Dat kan bijvoorbeeld de bestuurder zijn van de auto die u aangereden heeft of de baas van uw bedrijf waar u het bedrijfsongeval had. Gespecialiseerde advocaten kunnen u hierin bijstaan.

Advocaat vinden

Wilt u uw letselschade verhalen op de veroorzaker of wilt u in ieder geval weten of dit een mogelijkheid zou zijn? Ga dan naar Juristenkantoor.nl, de website van advocatenkantoor Brokking & Jessurun. Zij hebben verschillende specialisten op dit gebied in dienst en helpen u graag kosteloos met rechtsbijstand. Hoe gaat het nu in zijn werk?

  • stap 1: u geeft telefonisch of via het contactformulier door hoe de zaak eruit ziet, zodat de juristen kunnen beoordelen of uw zaak kans van slagen heeft
  • stap 2: een van de juristen komt bij u thuis om de zaak verder door te spreken
  • stap 3: de tegenpartij wordt aansprakelijk gesteld
  • stap 4: medische informatie wordt opgevraagd om de letselschade te kunnen onderbouwen
  • stap 5: de hoogte van de schade wordt berekend en er wordt een claim ingediend
  • stap 6: het afwikkelingsvoorstel wordt opgesteld

Het is dus een heel proces, waar u zeker wel wat deskundige hulp bij kunt gebruiken. Staat u in uw recht, dan kunnen de advocaten van Brokking & Jessurun u kosteloos helpen bij het claimen van uw letselschade.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Comments are closed.